BookCrossing

Kültür ve sanat haberleri
Cevapla
Ninni

BookCrossing

Mesaj gönderen Ninni »

İnternet kitap okurlarını ilgilendiren bir hizmet sunuyor. Hizmetin amacı okunan kitapların başka insanlarla paylaşılmasını sağlamak ve dünya ölçeğinde herkese açık bir kütüphane oluşturmak. Bu okuduğunuz kitabı başkasıyla paylaşma gibi bir oyuna benziyor. Ona BOOkCrossing deniliyor yani Türkçesi kitap "koşturmaca".

BookCrossing oyunu devam ediyor Türkiye'de her ne kadar nadiren biliniyor olsa da BookCrossing, dünyada tutulan bir oyun BookCrossing: Okuduğunuz bir kitabı başka birisinin de okuması için sosyal bir mekanda bırakmak ve o kişinin de okuduktan sonra aynı işi yapması.

Kitap severlerin 2003 sonlarında başlattığı bu hareketle, insanlar okuyup sevdikleri kitabın üzerine BookCrossing etiketi yapıştırarak bir yere bırakıyor ve başkalarının da bulup okumasını sağlıyorlar. Aynı zamanda kitabı bulup okuyan kişiden de aynı şekilde davranmasını bekliyorlar. İnsanların kitap değiş-tokuşu yapması için geliştirilen bu yöntem bir oyun olarak da algılanabilir.
Bir oyun olarak da algılanabilecek bu sistemle dünyada kitap paylaşımına yönelik büyük bir atılım yapılmış durumda. Türkiye'de; 547 kitap sisteme katılmak isteyen kitap severleri bekliyor.

Kitapların yerleriyle ilgili bilgileri almak için www.bookcrossing.com adresinde Türkiye bölümüne göz atabilirsiniz. Bir kitabı bulduktan sonra siteye gidip bunu belirtmeyi unutmayın. Aynı şekilde okuduğunuz bir kitabı herhangi bir yere bıraktığınızı da. Sisteme şu anda 335 binin üzerinde kullanıcı ve 1 milyon 803 binin üzerinde kitap kayıtlı bulunuyor. "
The JackaL
New Friend
New Friend
Mesajlar: 10
Kayıt: 25-09-2004 22:27

Mesaj gönderen The JackaL »

Güzel bir sistem ama ben hiç rastlıyamadım Türkiye'de.
Çapkınım hovardayım 24 ayardayım.
Cevapla

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir