Cep'ten mesaj parmağa zararlı

Ana Sayfa'da yayınlanan güncel haberler.
Kullanıcı avatarı
Eternity
Site Admin
Site Admin

Cep'ten mesaj parmağa zararlı

Mesaj gönderen Eternity »

Resimİtalyan doktorlara göre cep telefonuyla fazla mesajlaşmak sağlığa zararlı.

İtalya'da yayımlanan La Repubblica ve Il Messaggero gazetelerinin yarımşar sayfa ayırdığı habere göre doktorlar, özellikle gençleri, cep telefonlarıyla aşırı mesajlaşmanın parmaklarda 'akut kiriş' (tendon) iltihabına yol açabileceği konusunda uyarıyor. Doktorlar, İtalya'nın kuzeyindeki Savona bölgesinde, cep telefonundan günde en az 100 kısa mesaj gönderen 13 yaşındaki bir kız çocuğunun ortopedik tedaviye gereksinim duyduğuna dikkat çekti.

Yüzde 37'si müptela
İltihap önleyici ilaç verilen çocuğa, ellerini dinlendirilmesi tavsiye edildi. İtalyan çocukların yüzde 37'si 'cep telefonu müptelası.' Uzmanlar, çok fazla cep telefonu kullanmanın ruhsal sarsıntılara bile neden olabileceğini açıkladı.

Kaynak: e-kolay
Kullanıcı avatarı
Eternity
Site Admin
Site Admin

Mesaj gönderen Eternity »

Mesaj yazma konusunda artık profesör olanlar da var. Bütün harflerin yerini ezberleyip kaçıncı basışta çıkacağına kadar her şeyi ezberlemişler ya, tebrik ederim onları. Günde en az 100 mesaj göndermek ne demektir yahu? Onun yerine mektup yazsın daha iyi :mobile1:
En son Eternity tarafından 24-02-2005 14:32 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
haticeozmen
Super Friend
Super Friend

Mesaj gönderen haticeozmen »

valla ne yalan sölim bundan birkaç sene öncesine kadar acaip msjlaşırdım öle ki 2.bir hat aldım ki faturama fasla yansımasın die günde 100 kontür bitirir olmuştum.hatta bir keresinde halamın oğlu msj yazaken şaşkınlıkla bakmıştı bu ne hız böle die ama şimdi ise msj yazmak bile istemiyo canım heves geçti anlaşılan artık arayıp konuşuyorum.
Kullanıcı avatarı
MARTI
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Mesaj gönderen MARTI »

Ee haklisin cok Eternity. Insanoglunun bir isin suyunu cikartmakta üstüne yoktur..

Valla ilginc... Yani ilginci bir de 'en az' denilmis olup, '13 yasinda' birinin bunu yapiyor olmasi! Valla cocugum olsun, ona cep telefonu vs. yasak yani.

Ben de cok mesaj yazangillerdenim.. 20-30'a gelince (üstüste) artik parmaklarim sikayete basliyor, normal yani.
En son MARTI tarafından 24-02-2005 17:33 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
haticeozmen
Super Friend
Super Friend

sanırım birde çabuk sıkılmamdan kaynaklanıyo.ya şimdi düşünüyom da nasıl da yazıyomuşum.şimdi ise karakter dolduramıyom ya...ah parmaklarım ah ne yazık etmişim
Kullanıcı avatarı
EcCeNtRiC
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Mesaj gönderen EcCeNtRiC »

bir de insan can sıkıntısından yazıyor bende artık çok hızlı yazıyorum telefonla msne girdğim için ;)
[i]*Her yeni başlayan macera
Heyecan dolu çilek kokar.. ;) [/i]
Kullanıcı avatarı
haticeozmen
Super Friend
Super Friend

ya ben neden msni yükleyemiyorum arkadaşlar yardımcı olur musunuz acaba.....