Kendinizi balta girmeyen bir ormanda hayal edin. Ilerlerken orada ufacik bir kulube goruyorsunuz ve iceriye daliyorsunuz. Girdiginizde saginizda 7 tane
kucuk yatak, solunuzda ise kucuk bir masa ve yine 7 kucuk sandalye buluyorsunuz. Masanin uzerinde bir sepet var ve icinde su 5 meyve var:
a ) elma
b ) muz
c ) kivi
d ) seftali
e ) portakal
Icinden bir tanesini secseniz hangisini secerdiniz
Sonuclar asagida:
a ) elma sectiyseniz bu sizin elma seven bir kisilik oldugunuzu gosterir.
b ) muz sectiyseniz bu sizin muz seven bir kisilik oldugunuzu gosterir.
c ) kivi sectiyseniz bu sizin kivi seven bir kisilik oldugunuzu gosterir.
d ) seftali sectiyseniz bu sizin seftali seven bir kisilik oldugunuzu gosterir.
e ) portakal sectiyseniz bu sizin portakal seven bir kisilik oldugunuzu gosterir.
Bu önermede seçimi etkiyelecek 245 neden var.Verilen sayıların kombinasyonunla algoritma kurup bunu felsefi kavramlara dayandırırsan seçiminin severekte yapılamayağını görebilirsin.
[b]I'm the haunter of the embracing dark.
I'm the bringer of fear.
I'm the scorner of peace and tranquility.
I ride the stormcloud and the night!
I seek to be Sith, in all its manifestations. [/b]
muzu seçtim ama seçmeden önce 7 yatak olduğunu göze aldım ama sadece 5 meyve var o zaman 2 kişi ya meyvesini bölüşcek, ya bi kişi 3'e bölcek öyle yicekler yada 5 kişi yerken diğerleri aval aval bakcak. Ben düşündüm düşündüm kim bölüşsün karar veremedim o yüzden aralarından muzu kapıp geri kalanlarını onlara bıraktım.
Ama muzu seçerkende kararsız kaldım. Şeftaliyide seçme olasılığım vardı fakat şeftaliyi yedikten sonra ellerim azğım burnum şapur şupur olcaktı. Oralarda musluk veya el bezi olduğuna dair bir kanıt göremeyince en temizi muz olur dedim.
mevye adlarini okuyunca canim $eftali cekti ama o an balta girmemi$ bi ormanda olsam o an canim muz isterdi die dü$ündüm. sonuc olarak muzu sectim. ama ben muzuda $eftaliyide seviorum. napicaz?