ABD'de yılda 1400 üniversiteli alkolden ölüyor

Yaşanmış düşündürücü ve duygulandığımız yazılar.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
vişne
Super Friend
Super Friend
Mesajlar: 575
Kayıt: 25-06-2003 01:25

ABD'de yılda 1400 üniversiteli alkolden ölüyor

Mesaj gönderen vişne »

Amerikan üniversite öğrencileri arasında aşırı alkol kullanma sonucu ölümlerin yeniden tırmanışa geçtiği bildirilirken, üniversite öğrencileri arasında alkole bağlı sebeplerden hayatını kaybedenlerin sayısının yılda 1400'ü bulduğu bildirildi.

Bu konuda son örneklerin, eylül ayında aşırı alkol alarak alkol komasından ölen Colorado Eyalet Üniversitesi öğrencisi Samantha Spady, kanındaki alkol seviyesi yasal olan miktardan beş kat fazla tespit edilen Oklahoma Üniversitesi öğrencisi Blake Hammontree ve Arkansas Üniversitesi öğrencisi Bradley Barret Kemp olduğu kaydedildi.


Bu öğrencilerin, resmen alkol zehirlenmesinden öldüğü tespit edilen sadece son üç isim olduğuna dikkat çekilirken, alkole bağlı sebeplerle hayatını kaybedenlerin önemli kısmının, içkiliyken sebep oldukları trafik kazalarında öldüğü ifade edildi.


ABD medyasında çıkan haberlerde, ''hayati tehlikeye yol açacak düzeyde alkol almanın ortaçağlardan beri süregelen bir üniversite geleneği olduğu'' öne sürülürken, bunun ''öğrencilerin yeni kazandıkları bağımsızlıklarının sınırlarını ölçme girişiminden kaynaklandığı'' kaydedildi.


Konuyla ilgili eğitim çabaları ile konulan sınırlama ve yasakların işe yaramadığı belirtilirken, alkol kullanma yaşının 21 olmasına rağmen, aşırı alkol kullanımı yüzünden ölenlerin büyük kısmının 21 yaşın altındaki gençlerden oluştuğu ifade ediliyor.

Kaynak: legese.com

Türkiye’deki uyuşturucu ve alkol kullanımının tehlikeli boyutlara ulaşmaya başladığını hergün medyadan görüp, çevremizden duyuyoruz hatta belki de yaşıyoruz. Artık kullanmaya başlama yaşı orta okula kadar düştü. Gençlerimizi kayıp ruhlara döndürmemek için her birimiz elimizi taşın altına koymalıyız.
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir