Her Derde Deva: Ceviz

En önemli konumuz, sağlığımız hakkında bilgilerimizi paylaşalım
Cevapla
Kullanıcı avatarı
MARTI
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
Mesajlar: 2223
Kayıt: 21-05-2004 03:43

Her Derde Deva: Ceviz

Mesaj gönderen MARTI »

Her Derde Deva: Ceviz

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Ordu Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölüm Baskani Prof. Dr. Turan Karadeniz, cevizin kanda zararli kolesterolün birikmesini önledigini ve yüksek kolesterolü düsürdügünü söyledi.
Karadeniz, AA muhabirine yaptigi açiklamada, taze cevizde yüzde 5-6 oraninda C vitamini bulundugunu belirterek, ''Kuru ceviz bol miktarda C, B1, B2, A ve E vitaminlerini içermektedir'' dedi.
Cevizin mide, bagirsak, böbrek ve deri rahatsizliklari gibi birçok hastaliga iyi geldigini vurgulayan Karadeniz, ''Cevizin sadece meyvesi degil, kabuklari ve yapraklari da birçok rahatsizlik için kullanilmaktadir'' dedi.
Cevizin kanda zararli kolesterolün birikmesini önledigini, yüksek kolesterolü düsürdügünü ifade eden Karadeniz, ''Ceviz, damar tikanikligi ve seker hastaliginin tedavisinde kullanilmaktadir. Mide gazini giderir. Grip ve nezleye iyi gelir. Öksürügü keser. Sindirim sistemi bozuklugunu giderir. Ceviz, vücudu soguktan korumak için de yenir. Yorgunlugu ve bitkinligi giderir. Zehirlenmelere ve zehre karsi etkilidir. Zindelesmeyi saglar'' diye konustu.
Karadeniz, cevizin yapraklarindan elde edilen juglon maddesinin eczacilikta kan temizleyici ve kuvvet verici olarak kullanildigini kaydederek, söyle devam etti:
''Seker hastalari ceviz yapragini kaynatip içmelidir. Ceviz yapragi ve kabuklari kaynatilip balla karistirilarak içildiginde kansizliga iyi gelmekte, bu çay kani temizlemekte, kalbi güçlendirmekte, ishali ve dizanteriyi kesmekte, sinir sistemini güçlendirmektedir. Ceviz meyvesi çocuklarin gelismesini hizlandirmaktadir. Ceviz beyin için gerekli olan gümüs iyonlarini ihtiva ettiginden, bebekten yasliya kadar herkes için ideal bir meyvedir.''

Kaynak: Milliyet.
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir