Doom'un Muhteşem Dönüşü

Tüm bilgisayar oyunları hakkında tartışma ve paylaşımlar.
Kullanıcı avatarı
ComiC
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Doom'un Muhteşem Dönüşü

Mesaj gönderen ComiC »

Resim
Doom 3 Muhteşem Bir Dönüş Yaptı

ABD’den sonra Avrupa’da satışa sunulan Doom 3 etkileyici grafik ve ses efektleriyle bilgisayar oyunlarında yeni bir çığır açıyor.

Dünya çapında milyonlarca oyunseverin uzun süredir beklediği Doom 3, ABD’den sonra Avrupa’da da piyasaya sunuldu. Bir önceki versiyona göre çok daha etkileyici grafik ve ses efektleriyle donatılan Doom 3, PC kullanıcılarının yanı sıra Macintosh ve Xbox sahipleri tarafından da oynanabiliyor.

Doom3’ün senaryosu Mars gezegenindeki gizli bir askeri üsde geçiyor. Rutin bir görev olarak başlayan senaryoda bir süre sonra olaylar kontrolden çıkıyor. ID software tarafından geliştirilen yeni üç boyutlu grafik motoru sayesende fazlasıyla gerçekçi tasarlanmış yaratıklar üssü istila ediyor. Hayatta kalan birkaç personelden biri olarak göreviniz üssü bu şeytani yaratıklardan temizlemek.

GÜÇLÜ BİR EKRAN KARTI GEREK

Bugüne kadar yaratrılmış en gerçekçi ve görsel olarak çarpıcı oyun olma iddiasıyla piyasaya sürülen oyun, bu özelliklerini gösterebilmek için güçlü bir işlemci ve grafik kartına gereksinim duyuyor. Pek çom Doom hayranının yeni oyunu oynayabilmek için bilgisayarlarına hatırı sayılır bir harcama yapması gerekebilir. Özellikle 3 boyutlu grafik desteği olan güçlü bir ekran kartına sahip olmanız şart.

Bu özelliklere sahip bir bilgisayarla Doom 3 oynamaya başladığınızda, gerçek zamanlı değişken ışık, gölge ve 6 kanal surround ses efektleriyle korkutucu bir belirsizlik ortamanı gerçekten hissediyorsunuz. Oyunun interaktif fizik özellikleri ise iddia edilenin aksine bazı eksikler taşıyor. yakında piyasaya çıkacak Half Life 2’dekinin aksine bazı objeler üzerine ateş edildiğinde hiç etkilenmiyor, ya da kısa süre sonra eski haline dönüyor.

MULTİPLAYER DESTEĞİ VAR

Oyunun piyasaya sürülmesini geciktiren, ancak vaz geçilmez bir özellik haline gelen multiplayer desteği de fazalasıyla başarılı gözüküyor.

Kaynak : ntvmsnbc
enjoy the silence..
Kullanıcı avatarı
alaybozan
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Mesaj gönderen alaybozan »

7-8 yıldan beri bekliyodum bu oyunu.... (:
ufo gören masum köylü!! Koçum benim!!
Kullanıcı avatarı
Schiz0
Fast Friend
Fast Friend
İletişim:

Mesaj gönderen Schiz0 »

Süper bir oyun ve elimde şuan son sürat oynuyorum.. efektler harika.. sesler harika.. ama ekran kartınızı değiştirmek için para biriktirin.. ben yenisini aldım sırf bu oyun için :)
[b]âLmâ bênî kâr$ınâ [color=#ff0000]KAN[/color] kârı$ır [color=#00bfff]gözyâ$ınâ..![/color][/b]
Kullanıcı avatarı
dJ4
Co-Admin
Co-Admin

Mesaj gönderen dJ4 »

Gerekli donanım :

64 mb belleğe sahip, Directx 9.0b uyumlu ekran kartı

Ati Radeo 8500 ve yukarısı
Nvida Geforce 3, 4, FX ve yukarısı

Pentium 4 1.5 yada Athlon 1500+ işlemci

384 mb Ram

2.2 gb + 400 mb sabit disk alanı