Menopoz Hakkında Bilinmesi Gerekenler

En önemli konumuz, sağlığımız hakkında bilgilerimizi paylaşalım
Cevapla
Kullanıcı avatarı
ComiC
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
Mesajlar: 6250
Kayıt: 18-01-2004 13:00

Menopoz Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Mesaj gönderen ComiC »

ResimMenopoz insan hayatının uzaması ile beraber kadın yaşamının uzunca bir dönemi haline gelmiştir. Bu dönem hayatın normal sayılan bir süreci olmakla beraber, eksilen hormon düzeyleri sonucu birçok sistemi ilgilendiren yıkıcı sonuçlar oluşturmaktadır. Günümüz hekimliği hastalıkları oluşmadan evvel tespit etmek ilkesinden yola çıkarak menopozal döneme girmeye yakın veya menopoz dönemindeki bütün kadınların etkilenmesi muhtemel sistemleri taranarak gerekli önlemlerin alınması, kadın hastalıkları ve doğum uzmanlarının ilk hedefi olmalıdır.

Memorial Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Polikliniği'nden Op.Dr.Altuğ Semiz, menopoz dönemlerinde kadınların karşılaştıkları sorunlar hakkında şu bilgileri verdi.

Bu dönemde bilinen değişikliklerin başında kemik yoğunluğunun azalması ve belli bir oranın altında kırık oluşma riski artışı ile beraber ( osteoporoz), kalp krizi ve damar hastalıkları görülme riskinde artış, idrar yolları ile ilgili problemler, unutkanlık, Alzheimer riski, ciltte görülen kırışıklık ve sarkmalar, memede oluşabilen kitleler gelmektedir. Bunlarla beraber menopozal yaş grubu bayanların bu kontrolleri ile yaş riski ile oluşma ihtimali artan başlıca kanser türleri menopoz takibi yapan kadın hastalıkları ve doğum uzmanları tarafından taranmalı ve gerekli tetkikleri yapılmalıdır.

Bu amaçlarla , kadın hastalıkları ve doğum bölümü dışında da bu yaşlardaki kadınların gerek menopoz gerekse yaşın getirisi olan bir takım hastalıkları taramak ve erken teşhis etmek amacıyla yaş kategorilerine uygun bir menopoz tarama ve takip programı oluşturulmalıdır.

Unutulmaması gereken menopozal dönem hastalık değil doğru ve yeterli takipler ile keyif ve sağlıkla geçirilecek bir dönemdir

Mynet
enjoy the silence..
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir