Şirket siteleri saldırılara açık!...

Bilgisayarlar hakkındaki genel sorunlar, almak istediğiniz bilgisayarlar v.b.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
Alamut
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
Mesajlar: 1694
Kayıt: 16-09-2003 17:07
Konum: İstanbul
İletişim:

Şirket siteleri saldırılara açık!...

Mesaj gönderen Alamut »

Koç.net Güvenlik şirketi internet sitesi olan Türk firmalarının yüzde 87’sinin, internet üzerinden gelebilecek tehlikelere karşı korumalı olmadığını tespit etti.

Koç.net Güvenlik ve Güvenlik Denetimi Yöneticisi Özgür Danışman, Interpro Firması tarafından düzenlenen “BTVizyon Toplantıları”nda yaptığı konuşmasında, firmaların web sitesi oluşturma ve faaliyetlerini internet üzerinden gerçekleştirme yolunda önemli yol aldıkların, ancak ‘şirket güvenliği’nin göz ardı edildiğini ifade etti.

Danışman binden fazla şirkketin incelendiği araştırmada şirketlerin yüzde 87’sinin internetten gelebilecek tehlikelere korumasız olduğunu belirlediklerini kaydetti. Bilgi içerikli hazırlanmış web sitelerinin yüzde 56’sına dışarıdan siteye girerek içeriğini değiştirmenin ve e-postalara müdahale edilmesinin olanaklı olduğuna dikkat çeken Danışman, sitelerde çok fazla sayıda açık bulunduğunu ve müşterilere ya da firmalara ilişkin bilgilerin kolaylıkla ele geçirilebildiğini belirtti.
Sanal tehlikelere karşı risk taşıyan sektörlerin başında kamunun geldiğini vurgulayan Danışman, eğitim, sağlık ve perakende sektörlerinin yara ayabilecek sektörlerin başında geldiğinin altını çizdi.
Hani kurşun sıksan geçmez ya geceden...
TheTurK
Quick Friend
Quick Friend
Mesajlar: 77
Kayıt: 11-02-2004 20:33
Konum: Trippin' into a world that never seems too far away.
İletişim:

Mesaj gönderen TheTurK »

Bu sektörde pazar payi almak için atilmis bir takla gibime geliyor ... bi cafe çalisani bile günümüzde phbb den java kadar bilgi shibi 13 yasindaki bir ev kullanicisinin resmi sitesi varken bilg müh. ve Bilgi islem op'lerini düsünmek bile istemiorum ama Sistem uzmanlarinin yurt disindan seçilmelerine karsiyim ... Çinde 16 yasindaki bir cocuk özel bir sirketin açiklrini bulup kapatabiliyorsa ve bilgisi Uzmanlarla yarisiyorsa neden bu kadar masrafa gerek varki ... ? Sonuç olarak bir backdoor a 2oo $ veren sirketlerimiz olsa Microsoft müh lerini bile cekerler ...
Your blood is mine ...
Kullanıcı avatarı
Shadoww_mann
Fast Friend
Fast Friend
Mesajlar: 246
Kayıt: 15-09-2004 17:22
Konum: İstanbul

Mesaj gönderen Shadoww_mann »

şimdi şirket domainleri host firmalarında olunca açıklarının çok olması normal ama kendi yanlarına çekseler daha güvenli olucağını düşünüyorum.ki zaten php ve bu tarz sitelerin açıkları diğerlerine göre daha fazla ama bunlarında güncelleştirmeleri var her web sitesi yapana gidipte al kardeşim bunu yap denmez yani anlatacağım şu eline cd çantası alan yada iki üç resim yapıştıran bilişimciyim yada car curt um felan bunun için artık kişilerin etiketine bakılmalı diye düşünüyrum....
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir