Orient ekspresi İstanbul'a geliyor...

Kültür ve sanat haberleri
Cevapla
Kullanıcı avatarı
Alamut
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
Mesajlar: 1694
Kayıt: 16-09-2003 17:07
Konum: İstanbul
İletişim:

Orient ekspresi İstanbul'a geliyor...

Mesaj gönderen Alamut »

Avrupa'nın ilk kıtalararası ekspresi olan Orient Ekspresi (Şark Ekspresi), önümüzdeki günlerde İstanbul'da olacak. 2 gece ülkemizde kalacak olan asırlık ekspres, Venedik'te seferini tamamlayacak.


Her yıl Eylül ayında Kapıkule'den ülkemize giriş yapan Orient Ekspres, bu yıl da 8 Eylül Çarşamba günü saat 10.00'da Kapıkule'den hareket ederek, 15.30'da Sirkeci Garı'nda olacak. Ünlü ekspres, iki gece ülkemizde konakladıktan sonra 10 Eylül Cuma günü Sirkeci'den hareket edecek. Bükreş, Budapeşte, Viyana güzergahını takip edecek olan Orient Ekspres, son durağı Venedik'te seferini tamamlayacak.


İlk seferini 4 Ekim 1883 tarihinde yapan, Belçikalı işadamı Georges Nagelmackers'in hizmete soktuğu Orient Ekspres, 121 yıldan beri 'hayattan zevk almayı ilke edinmiş insanlar' sloganıyla hizmet veriyor. Buharlı Orient Ekspres, polisiye romanların tartışmasız üstadı kabul edilen Agatha Christie'nin 'Doğu Ekspresi'nde Cinayet' de dahil olmak üzere pek çok edebi esere esin kaynağı olmuştu. Paris, Venedik, Roma, Prag, Budapeşte, Bükreş ve Varna gibi Avrupa'nın en romantik şehirlerine doğru yapılan yolculuk, Avrupa turunun ardından gondollar şehri Venedik'te son buluyor. Venice Simplon-Orient Ekspres (VSOE) şirketinin talebi üzerine organize edilen 15 vagondan oluşan trenin yolculuk konsepti, macera ve heyecan üzerine kuruluyor. Trende tam pansiyon yolculuk, varılan ülkelerde 5 yıldızlı otellerde konaklama, kahvaltı ve şehir turu dahil olan seferler için, yolculuk yapmak isteyenlerin müracaatlarını en az 1 ay önceden yapmaları gerekiyor.

mynet
Hani kurşun sıksan geçmez ya geceden...
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir