ümit ile saglıklı yaşam

En önemli konumuz, sağlığımız hakkında bilgilerimizi paylaşalım
umiturkmez
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
Mesajlar: 1426
Kayıt: 12-03-2018 09:12

Re: ümit ile saglıklı yaşam

Mesaj gönderen umiturkmez »

Mide Ağrısı Neden Olur ve Evde Tedavi Yöntemleri Nelerdir?
Mide Ağrısına Ne İyi Gelir? Mide Rahatsızlıkları Tedavi Yöntemleri Nelerdir? Mide Ağrıları Tedavisi İçin Bitkisel ve Doğal Yöntemler Nelerdir?
Zaman zaman tüm bireylerin karşılaşmış olduğu mide rahatsızlıkları, birçok farklı nedene bağlı olarak kişilerin karşısına çıkmaktadır. Gün içerisinde yaşanan stresler, tüketilen besinler ya da hazımsızlık problemlerinin çok daha fazla etkisinden söz edebileceğimiz bu rahatsızlıklarda, çözüm olarak birçok farklı uygulamadan da söz edilebilmektedir. Şuan kişilerin büyük bir kısmı mide ağrısını basite alarak, mideye iyi geldiğinden söz edilen bazı besinleri tüketmektedirler. Bunlara örnek verecek olursak, süt ya da şekerli sudan söz edebiliriz. Siz de mide ağrısı çektiğiniz zaman ilk aklınıza gelen tedavi yöntemini evde kendiniz uygulamak yerinde, konu ile ilgili araştırma yapmalı ve tabii ki bir hekime gözükmelisiniz. Böylece ciddi bir rahatsızlığa sahipseniz ağrıya sebep olan nedenleri ortaya çıkarmak sağlığınız için faydalı olacaktır.

Mide Ağrısı Neden Olur?
Mide ağrısı, genellikle alt karın bölgesinde ortaya çıktığı için, karın ağrısı olarak da tanımlanabilir ve bu ağrı birçok durumdan kaynaklanabilir. Bununla birlikte, ana nedenler enfeksiyon, şişkinlik, inflamasyon, tıkanıklık ve bağırsak bozukluklarıdır.

Boğaz, bağırsak ve kandaki oluşan enfeksiyonlar bakterilerin sindirim sisteminize girmesine ve karın ağrısına neden olabilir. Bu enfeksiyonlar, ishal veya kabızlık gibi sindirim değişikliklerine de sebep olabilecektir.



Menstrüasyon ile ilişkili kramplar da alt karın ağrısı için potansiyel bir kaynaktır, ancak daha yaygın olarak bu pelvik ağrısına neden olduğu bilinmektedir.

Mide Ağrısının Sebepleri
Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalara bakacak olursak, genel itibari ile mide ağrılarının sebeplerini şu şekilde sıralayabiliriz.

1. Stres
2. Alerji rahatsızlıkları
3. Midede meydana gelen rahatsızlıkların başlangıç seviyesi
4. Hormonlara bağlı olarak ortaya çıkan rahatsızlıklar
5. Psikolojik nedenler
6. Çevresel faktörler
7. Gastrit hastalığı
8. Reflü rahatsızlığı
9. Fazla kilo problemi
10. Besinlerdeki acı oranının fazla olması
11. Sigara tüketimi
12. Alkol tüketimi
13. Kabızlık ya da hazımsızlık
14. Tüketilen besinlerin bozuk ya da son kullanma tarihinin geçmiş olması
mixfruit
New Friend
New Friend
Mesajlar: 2
Kayıt: 06-07-2022 11:47

Re: ümit ile saglıklı yaşam

Mesaj gönderen mixfruit »

verilen bilgiler çok değerli teşekkürler...
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir