Kuantum Kuramını kim geliştirdi?

Ziyaretçiler ya da kullanıcılar tarafından etik kurallar dahilinde sorulan her türlü soruları araştırarak bu forumdan yanıtlıyoruz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
taNGo
WebMaster
WebMaster
Mesajlar: 3959
Kayıt: 23-06-2003 20:54
Konum: Geriden
İletişim:

Kuantum Kuramını kim geliştirdi?

Mesaj gönderen taNGo »

Kuantum Teorisi veya Kuantum Kuramı, ünlü Alman fizikçi Max Planck tarafından geliştirilmiştir.

Resim

Max Planck geliştirdiği bu kuramda, Klasik Enerji Teorisi'nin doğru olmadığını ortaya koymaya çalışmıştır. Klasik Enerji Teorisi'nde, enerjinin sürekli olarak akış gösterdiği savunulmaktadır. Ancak, Planck'a göre bu doğru değildir. Max Planck, kendi Kuantum Teorisinde enerjinin kesik kesik ya da parça parça akış gösterdiğini savunmuştur. Dolayısıyla Klasik Enerji Teorisine göre enerjinin kesintisiz bir akış gösterdiği tezi Max Planck tarafından çürütülmüştür. Max Planck, Kuantum Teorisi üzerine yaptığı çalışmalar nedeniyle 1918 yılında Nobel Fizik Ödülü almaya hak kazanmıştır.
Max Planck kimdir?
Max Planck, 1858 - 1947 yılları arasında Almanya 'da yaşamış Alman bir fizikçidir. Tam adı Max Karl Ernst Ludwig Planck olan Max Planck, yaşamı boyunca Kuantum (Quantum) Teorisi ve Termodinamik Yasaları üzerinde çalışmalar yapmıştır. Ayrıca fizikteki Planck Işınım Yasası ve Planck Sabiti 'nin mucitidir.

Max Planck, geliştirdiği Kuantum Teorisi sayesinde 1918 yılında Nobel Fizik Ödülü almaya hak kazanmıştır. Max Planck, Nobel ödülünün yanı sıra 1915 yılında Pour le Mérite for Sciences and Arts ödülü, 1927 yılında Lorentz Madalyası ve Franklin Madalyası, 1929 yılında Copley Madalyası ve Max Planck Madalyası, 1928 yılında Adlerschild des Deutschen Reiches ödülü, 1945 yılında ise Goethe Ödülü almıştır.
Dreams
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir