Nazar boncuğu emojisi nasıl yapılır?

Cevapla
Kullanıcı avatarı
taNGo
WebMaster
WebMaster
Mesajlar: 3959
Kayıt: 23-06-2003 20:54
Konum: Geriden
İletişim:

Nazar boncuğu emojisi nasıl yapılır?

Mesaj gönderen taNGo »

Nazar boncuğu emojisi nasıl yapılır? Nazar boncuğu emojisi nerede?

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla Türk kültürünün simgelerinden biri olan Nazar Boncuğu simgesi resmi olarak dünya emoji listesine eklendi.

Resim

Günümüzde, özellikle mobil aygıtlarda karşımıza çıkan emojilerin (simgelerin) kullanımının yaygınlaşmasıyla dünya emoji listesi kimi zamanlarda yeni emoji ve ifadelerle güncelleştiriliyor. Ülkemizin simgelerinden biri olan nazar boncuğu emojisi de dünya emoji listesine bu yıl dahil edildi.

Resim

The Unicode Consortium tarafından her yıl güncellenen listede bu yıl nazar boncuğu da dahil olmak üzere toplam 157 adet yeni emoji bulunuyor. Bu yıl ki güncellemede Çağla Sözen tarafından Evil Eye Emoji adıyla yapılan nazar boncuğu emojisi de listeye eklendi.

Resim

Listeye U+1F9FF koduyla ve nazar amulet adıyla eklenen yeni nazar boncuğu emojisi Android, iOS ve Twitter gibi çeşitli platformlarda kullanılabiliyor.

Nazar boncuğu ifadesi nasıl yapılır?
Nazar boncuğu simgesi whatsapp, facebook gibi uygulamalarda kullanabilmek için, cihazınızda bir uygulamada mesaj yazarken klavye ayarlarından emoji listesine girerek nazar boncuğu emojisini seçebilirsiniz. Nazar boncuğu emojisini kullanmak için diğer bir yöntem de klavyenizde nazar amulet bead, charm, evil-eye, nazar, nazar amulet veya talisman anahtar kelimelerinden birini yazabilirsiniz. Bu kelimelerden birini yazdığınızda klavyenizin üst kısmındaki tahmin bölümünde nazar boncuğu emojisi çıkacaktır.
Dreams
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir