Telefon bağımlılığından nasıl kurtulunur?

Ana Sayfa'da yayınlanan güncel haberler.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
taNGo
WebMaster
WebMaster
Mesajlar: 3959
Kayıt: 23-06-2003 20:54
Konum: Geriden
İletişim:

Telefon bağımlılığından nasıl kurtulunur?

Mesaj gönderen taNGo »

Çağımızın en büyük icatları arasında yer alan akıllı telefonlar, her geçen gün daha yeni ve farklı özelliklerle satışa sunuluyor. Mobil uygulama yapımcıları ise bu yenilikleri takip ederek sürekli yeni uygulamalar geliştiriyor. Bunun gibi bir çok teknolojik etken insanların günden güne cep telefonlarına daha bağımlı hale gelmesine yol açabiliyor.

Resim

Son yapılan araştırmalara göre; ülkemizde mobil kullanıcıların günde ortalama 78 kere cep telefonu ekranına baktığı tespit edildi. Avrupa'da ise bu sayı 48'lere kadar düşüyor. Yapılan diğer bir araştırmaya göre ise, cep telefonunu bağımlılık haline getirmiş kişilerin günde ortalama 5 bin 427 kez cep telefonu ekranına dokunduğu tespit edildi.

Son zamanlarda dünyaca ünlü arama motoru şirketi Google çalışanı Tristan Harris, telefonun renk düzenini gri olarak değiştirmenin cep telefonu bağımlılığından kurtulmada faydası olacağını belirti. Harris'e göre kişileri telefon bağımlılığına sürükleyen etkenlerin başında renkler geliyor. Renklerin kişileri cezbetmesinden dolayı ise, insanlar psikolojik olarak ekrana daha çok bakma isteği duyuyor.

Telefon renk ayarları nasıl gri yapılır?
Akıllı cep telefonlarında renk ayarlarını gri tonlarında ayarlamak için alttaki adımları takip edebilirsiniz;

iOS işletim sistemlerinde: iOS 10 ve üzeri sürümlerde Ayarlar -> Genel -> Erişilebilirlik -> Ekran Kolaylıkları ->Renk Filtreleri
Android işletim sistemlerine: Geliştirici Seçenekleri -> Donanım tarafından hızlandırılmış işleme -> Renk Alanını Taklit Et -> Monokromasi

Not: Android cihazlarda renk ayarını gri modunda ayarlamak için cihazı geliştirici moduna almalısınız. Eğer cihazınızı geliştirici moduna alamıyorsanız Google Play üzerinden indirebileceğiniz Monochrome tarzı uygulamalarla ekran renklerinizi gri tonlarında ayarlayabilirsiniz.
Dreams
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 29 misafir