Cüce İpek Maymunu (Parmak Maymun)

Ana Sayfa'da yayınlanan güncel haberler.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
taNGo
WebMaster
WebMaster
Mesajlar: 3959
Kayıt: 23-06-2003 20:54
Konum: Geriden
İletişim:

Cüce İpek Maymunu (Parmak Maymun)

Mesaj gönderen taNGo »

Resim

Cüce ipek maymunları ya da İngilizce adıyla Pygmy marmoset, bilimsel adıyla Cebuella pygmaea olarak bilinen maymunlar dünyanın en küçük maymun türüdür. Parmak Maymun olarak da bilinir.

Marmosetgiller familyasına ait bir primat türü olan bu maymunlar, doğduklarında ortalama 13 gram ağırlığındadır. Yetişkin uzunlukları 13 - 14 cm olan bu canlıların kuyrukları gövdesinden daha büyüktür. Cüce ipek maymunlarının ortalama yaşam süresi 12 yıldır. Yaşam süresi boyunca sağlıklı bir cüce ipek maymunu en çok 100 gram ağırlığına kadar ulaşabilir.
Dreams
Kullanıcı avatarı
taNGo
WebMaster
WebMaster
Mesajlar: 3959
Kayıt: 23-06-2003 20:54
Konum: Geriden
İletişim:

Re: Cüce İpek Maymunu (Parmak Maymun)

Mesaj gönderen taNGo »

Parmak maymun nereden alınır?
Cüce ipek maymunu ya da parmak maymun'un satışı yasaktır; bu nedenle satın alabileceğiniz bir yer bulunmamaktadır. Ayrıca internet üzerinde de satışı yasaktır. Parmak maymun sahibinden, gittigidiyor v.b. pet hayvan satışı yapan sitelerde satışı yoktur.

Parmak maymun ne kadar büyür?
Cüce ipek maymunları (parmak maymunlar) 15 cm boyuna kadar büyüyebilirler. Ağırlıkları ise maksimum 100 grama çıkabilir.

Parmak maymun bakımı
Cüce ipek maymunları (parmak maymunlar) bakımı kolay hayvanlardır. Doğal ortamlarında ağaç reçineleri ile beslenirler. Bunun dışında meyve ve böcek yerler. Ayrıca her meyveyi ya da böceği yemezler, ve damak tadları önemlidir.
Dreams
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 34 misafir