Telefonun şarjının uzun gitmesi için ne yapmalı?

Ana Sayfa'da yayınlanan güncel haberler.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
taNGo
WebMaster
WebMaster
Mesajlar: 3959
Kayıt: 23-06-2003 20:54
Konum: Geriden
İletişim:

Telefonun şarjının uzun gitmesi için ne yapmalı?

Mesaj gönderen taNGo »

Eğer cep telefonunuzun şarjının çabuk bitmesinden şikayet ediyorsanız. Aşağıdaki yöntemleri deneyerek telefonunuzun şarjının bi nebze olsa da daha fazla gitmesini sağlayabilirsiniz.


Akıllı Cep telefonları hayatımıza girdiğinden beri kullanıcıların en çok şikayet ettiği konuların başında şarj süresinin çabuk bitmesi var. Günümüzde, bilim adamları her ne kadar uzun ömürlü pil ya da bataryalar üzerinde çalışsa da henüz net bir sonuca varılamadı. Dolayısıyla şu anki teknolojiyle cep telefonunun şarj süresinin 1 hafta ya da daha uzun süre gitmesine yönelik pek bir şey yapılamıyor. Ancak aşağıdaki yöntemleri deneyerek cep telefonunuzun şarjının daha uzun süre gitmesini sağlayabilirsiniz.

Resim

Ekran Parlaklığını düşürün
Eğer ekran parlaklığı sizin için çok önemli değilse telefonuzun ekran parlaklığını düşürerek şarjının daha uzun gitmesini sağlayabilirsiniz.


Resim

4,5G yerine Wi-Fi kullanın
Günümüzde bir çok yerde ücretsiz Wi-Fi hizmeti sunulmakta. Özellikle bir çoğumuzun evinde Wi-Fi internet var. Wi-Fi kullanımı 4,5G'ye nazaran %40 daha az enerji harcıyor. Wi-Fi kullanabildiğiniz yerlerde 4,5G yi kullanmazsanız telefonunuzun şarjı biraz daha uzun gidecektir.


Resim

Düşük Güç Modu ya Güç Tasarrufu modunu kullanın
iPhone cihazlarda Düşük Güç Modu, Android cihazlarda ise Güç Tasarrufu modunu açmanız telefonunuzun daha az enerji harcamasına sebep olacaktır. Düçük Güç Modunda arka planda uygulama yenileme, otomatik indirmeler, e-postaları alma fonksiyonları ve bazı görsel efektler azaltılır veya kapatılır.


Resim

Video içeriklerini sınırlayın
Facebook, Whatsapp ve Instagram gibi bir çok popüler uygulama Videoları otomatik olarak göstebiliyor. Bu uygulamaların ayarlarından video içeriklerini oynatmamayı seçerseniz şarjınızın ömrünü uzatabilirsiniz.


Resim

Uçak Modunu kullanın
Cep telefonunuzla şebeke üzerinden görüşme yapmadığınız zamanlarda Uçak Modu'nu kullanmanız şarjınızın daha uzun gitmesini sağlayabilir. Uçak Modunu açtığınız zaman Wi-Fi, bluetooth, GPS ve GSM fonksiyonları kapatılır. Ancak internete giriş yapmak isterseniz Wi-Fİ yi kullanabilirsiniz.
Dreams
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 17 misafir