Dünyanın En Eski Şarkısını Dinleyin

Ana Sayfa'da yayınlanan güncel haberler.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
taNGo
WebMaster
WebMaster
Mesajlar: 3959
Kayıt: 23-06-2003 20:54
Konum: Geriden
İletişim:

Dünyanın En Eski Şarkısını Dinleyin

Mesaj gönderen taNGo »

Dünyanın en eski şarkısı, 50'li yılların başında Fransız arkeologlar tarafından Suriye'de yapılan kazı çalışmalarında bulunan kil tabletlerin arasından çıktı.

Resim

Dünyanın en eski şarkısının hikayesini okumadan önce alttaki videodan bu şarkıyı dinlemenizi tavsiye ederiz.


* Şarkının ortaya çıktı dönemdeki enstrümanın ne olduğu bilinmediği ya da birebir uyumlu olmayacağı için günümüzdeki midi klavye kullanılarak seslendirilmiş. Ayrıca unutmamak gerekir ki bu şarkı uzun süren çalışmalar sonucu ortaya çıkmış olup sadece tahminden ibarettir.

Arkeologlar tarafından 1950'li yılların başlarında Suriye'nin Ugarit şehrinde yapılan kazılarda bulunan kil tabletlerden birinde çivi yazısı ile şarkı notaları yazıyordu. Hurri dilinde yazılan bu tablet üzerinde Kaliforniya Üniversitesi’nde Asuroloji profesörü Anne Draffkorn Kilmer 15 yıl boyunca çalışmalar yaparak tabletteki notaları günümüzün notalarına dönüştürdü ve ortaya 3400 yıllık olduğu düşünülen bir ilahi çıktı. Yukarıda dinlediğiniz Hurri İlahisi ya da Hurrian Hymn olarak bilinen bu şarkı şu ana kadar ortaya çıkan, dünyanın en eski şarkısı olarak biliniyor.
Dreams
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 7 misafir