Mars'ta tuzlu su bulundu. NASA açıkladı.

Ana Sayfa'da yayınlanan güncel haberler.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
taNGo
WebMaster
WebMaster
Mesajlar: 3959
Kayıt: 23-06-2003 20:54
Konum: Geriden
İletişim:

Mars'ta tuzlu su bulundu. NASA açıkladı.

Mesaj gönderen taNGo »

NASA tarafından dün akşam Türkiye saati ile 18:30'da yapılan açıklamada; Mars gezegeni üzerinde şimdiye kadarki en ciddi ve somut verilere dayanarak su bulunduğu bildirildi.

[ resmi görüntülemek için tıklayın ]

NASA'ya ait Curiosity aracı tarafından Mars'ta bulunan bu suyun gezegen üzerindeki kanyonlar ve kraterlerden aktığı, deniz suyuna benzer şekilde tuzlu ve akışkan olduğu belirtildi. Ancak bu suyun, dönemsel olarak sadece yaz mevsiminde ortaya çıktığı bildirildi. Bugüne kadar #Mars gezegeni üzerindeki en büyük keşif olan bu olay, Mars'ta yaşamın mümkün olacağı düşüncesini daha da güçlendirdi.

Önceleri Mars'ta donmuş halde buz tabakalarının var olduğu biliniyor, ancak bunların sıvı hale gelip gelmeyeceği bilinmiyordu. Dolayısıyla Mars, Dünya'dan daha soğuk bir gezegen olduğu için gezegendeki donmuş buz tabakalarının sıvılaşacağı da daha önceleri tahmin edilmiyordu. Gezegenin yüzeyindeki sıcaklığın yaz mevsiminde artmasıyla bu tabakaların aslında akan tuzlu sudan oluştuğu da böylece keşfedilmiş oldu.

Bilim adamları Mars'ta bulunan tuzlu sudan ayrıştırma yapılarak insanlar için içme suyu, yakıt v.b. gibi bir çok ihtiyaç ve maddenin üretilebileceğini belirtti.
Dreams
Melisaozl
New Friend
New Friend
Mesajlar: 4
Kayıt: 16-10-2015 13:24

Re: Mars'ta tuzlu su bulundu. NASA açıkladı.

Mesaj gönderen Melisaozl »

Bence daha önceden bulunmuştu zaten. Ama artık yeni bir çağ başlıyor. Uzay çağı diyebiliriz buna ve bu çağa Mars'a ayak basarak başlayabiliriz.
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir