Saç Şekillendirme

Saç bakımı ile ilgili konular.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
Raven Queen
New Friend
New Friend
Mesajlar: 5
Kayıt: 23-06-2011 15:20
İletişim:

Saç Şekillendirme

Mesaj gönderen Raven Queen »

Uzun katları tercih edin

"Saçlarınız kısa bile olsa, katlarınızın mümkün olduğunca uzun kesilmiş olmasına dikkat edin. Böylece hareket kazanırlar," diyor. “Good to Great Hair” kitabının yazarı ve Salma Hayek'in saç stilisti Robert Vetica ekliyor: "Kısa bir saç modeli tek boyda kesilmişse saç ağırlaşır, bu yüzden uçlarda mutlaka katlar olmalı."


Her gün yıkamayın

Townsend, "Saçınızı her gün yıkarsanız saç derisinin daha fazla yağ üretmesine neden olursunuz," diyor. Egzersiz yapmış bile olsanız duş alın fakat şampuan kullanmayın. Bunun yerine parmaklarınızla başınıza masaj yapın. Böylece saçınızı yağdan arındırarak temizlemiş olursunuz. Ayrıca, kullandığınız şampuanın hacim verme özelliğinin olmasına dikkat edin.


Doğru ürünleri seçin

Büyük, yuvarlak bir fırça ve hacim verici sprey kullanarak saçlarınızda maksimum hareket yaratabilirsiniz - kimse başının üstünde hareketsiz bir saç kütlesiyle görünmek istemez! Saç diplerinize ve tüm saçınıza hacim verici sprey uygulayarak işe başlayın. Önce saçınızı iki yanda, başın üst bölümünde ve arkada olmak üzere dört parçaya ayırın. Yumuşak ve pürüzsüz saçlar için fön makinesi ve yuvarlak fırçayla her bir bölüm üzerinden defalarca geçin. Saçınız kuruduğunda, ayırdığınız bölümleri bükerek tokayla tutturun. Yaklaşık 10 dakika bekledikten sonra tokaları çıkarın ve saçınızı açarak parmaklarınızla şekillendirin. Eğer zamanınız kısıtlıysa, saçınızı henüz nemliyken ortadan ayırın ve iki yandan gevşek bir şekilde örün. Saçlarınız tamamen kuruduğunda, örgülerinizi açın ve parmaklarınızı kullanarak dağınık dalgalar yaratın.

[ resmi görüntülemek için tıklayın ]


Renk önerileri

Jessica Alba dahil pek çok ünlü isme hizmet veren renk uzmanı Robert Ramos, "Gençken çekinmeden farklı renklerle deneyler yapabilirsiniz," diyor. New York'taki ünlü Anthony Leonard Salon'un Renk Direktörü Anthony Palermo, eğer saçınızda radikal bir renk değişikliği yapacaksanız, bunu belli bir zaman içinde ve iki, üç işlemde tamamlamaya çalışmanızı öneriyor. Böylece saçınızın zarar görmesini ve kırılmasını engellersiniz.
Eğer saç renginizi açtırmayı düşünüyorsanız, haftada en az bir defa yoğun bakım maskesi uygulamayı ihmal etmeyin. Çünkü işlem sırasında saçınızın rengiyle beraber doğal savunma mekanizmaları da akıp gidecektir.


Usta işi

Biri saçlarınıza baktığında, kuaförünüzün makasının tam olarak nerelere değdiğini anlamamalı. Diğer bir deyişle, eğer saçlarınızdaki katlar usta bir elden çıkmamışsa saçınız kesinlikle kötü görünecektir. Mark Townsend, saça hareket kazandırmak için uzun katlar kestirmenizi öneriyor ve özetliyor: “Ama bu katların uca doğru inceltilmesi gerek. Aksi takdirde küt bir görünüm yaratırlar. Yüzü çevreleyen katlar da çok güzel görünürler."


Sıcak bigudilerini deneyin

Elektrikli bigudi veya saç kıvırma maşasıyla saçınıza kolayca hacim verebilirsiniz. Saçınızı nemliyken dört eşit parçaya ayırın ve büyük bigudilerle sarın. 15-20 dakika sonra parmaklarınızı kullanarak şekillendirin.


Küçük yuvarlak fırça

Townsend, “Küçük ve yuvarlak bir fırçayla saç diplerine daha kolay odaklanabilirsiniz," diyor. Saçınızı kuruturken önce köklere hacim verici sprey sıkmayı ihmal etmeyin.
travisss
New Friend
New Friend
Mesajlar: 1
Kayıt: 28-09-2012 20:03

Re: Saç Şekillendirme

Mesaj gönderen travisss »

saçı açtırmak gerçekten çok yıpratıyor saçı. düzleştirici ve maşa da öyle
filizp
Slow Friend
Slow Friend
Mesajlar: 19
Kayıt: 27-09-2014 15:08

Re: Saç Şekillendirme

Mesaj gönderen filizp »

Bilgiler güzel ama ben kat kat saçları sevmiyorum artık, bu güne kadar hep kat kat kestirmiştim ve saçım çok şekilsiz görünüyordu, belki de kesimden bilmiyorum ama, şimdi düz kesim saç modelim ve böyle uzatmayı düşünüyorum. İnşallah kısa sürede uzar bende hayal ettiğim uzun saçlara kavuşurum.
Kullanıcı avatarı
freemaster
New Friend
New Friend
Mesajlar: 11
Kayıt: 21-12-2023 02:44

Re: Saç Şekillendirme

Mesaj gönderen freemaster »

Teşekkürler..
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir