Intel'den 'üçü bir yerde': 2915ABG

Ekran kartları, ses kartları, ramler, webcam, işlemciler v.b. gibi donanım sorunları ve paylaşımları.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
Alamut
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
Mesajlar: 1694
Kayıt: 16-09-2003 17:07
Konum: İstanbul
İletişim:

Intel'den 'üçü bir yerde': 2915ABG

Mesaj gönderen Alamut »

Intel, Centrino tabanlı dizüstü bilgisayarlar için üç Wi-Fi standardını bir arada destekleyen Wi-Fi kablosuz iletişim çipini çıkardı.

Intel’in yeni çipi PRO/Wireless 2915ABG, üç Wi-Fi standartını 802.11a, b ve g’yi destekliyor. Bu şekilde kullanıcı bulunduğu özel noktaya göre, uygun standart üzerinden bağlantı kurabiliyor. NTVMSNBC-Teknoloji’nin sorularını yanıtlayan Intel İş Geliştirme Müdürü Ergin Kılınç, kablosuz iletişimde şimdiye dek b ve g standartlarının yaygın olarak kullanıldığını, ancak üçünün birden kullanılmasının kablosuz iletişimin önünü açacağını savundu. Ergin, kullanıcılar arasında güvenliğe dair olumsuz yargıyı aşmak için yeni IEEE 802.11i güvenlik standardını desteklediklerini söyledi.

Wi-Fi kablosuz iletişim standartı 802.11a, normal şartlar altında daha fazla trafik akışı kaldırmasına karşın, diğer standartlarla uyuşum problemi nedeniyle kullanıcılar tarafından tercih edilmedi. Kullanımda bulunan bin 250 Wi-Fi ürününün sadece 24’ü tek başına 802.11a ağlarını destekliyor. Üç standartın bir arada sunulması kablosuz iletişimin yaygınlaşmasına şüphesiz önemli katkı sağlayacak.

‘GÜVENLİK ALGISINI AŞMALIYIZ’
NTVMSNBC-Teknoloji’ye konuşan Intel İş Geliştirme Müdürü Ergin Kılınç kablosuz iletişimin hızla yaygınlaştığını, ancak önünde en önemli problemin ‘güvenlik algılaması’ olduğunun altını çiziyor. Kılınç’a göre, kullanıcılar iletişimin dışardan delineceği veya bölüneceği endişesini taşıyorlar. Kablosuz iletişimde tüketicilerin ‘bilgi gizliliği’nin zedelendiği yönündeki yargısını değiştirmeye çalıştıklarını ifade eden Kılınç, Intel’in bunun için WiFi iletişimde güvenliğe büyük önem verdiğinin altını çiziyor. Yeni çip Intel PRO/Wireless 2915ABG, mevcut olan en yüksek güvenlik düzeyini sunan yeni IEEE 802.11i güvenlik standardını destekliyor. Buna göre, kurumsal kullanıcılar oturum açarken, kablosuz ağa giriş için kullanıcı kimlik bilgilerini doğruluyorlar. Geliştirilmiş otomatik tanıma ve seçme özellikleri bulunan çip, Wi-Fi korumalı erişim (WPA) ve WEP güvenlik protokollerini de destekliyor.

OPTİMUM KABLOSUZ BAĞLANTI
Intel PRO/Wireless 2915ABG bünyesinde üç yeni özellik barındırıyor; yapılandırma sihirbazı ve geliştirilmiş sorun giderme ve otomatik güvenlik ayarları. Intel Smart Wireless Solution (Intel Akıllı Kablosuz Çözümü) teknolojisi, mevcut ağları tespit ederek kullanıcıya bulunduğu konum itibariyle uygun ağı kuruyor. Bu sayede kullanıcı optimum bağlantı veren kablosuz ağa giriş yapma imkanı kazanıyor. Intel, Cisco altyapısına uyumlu ve karşılıklı çalışabilen, Intel PROSet/Wireless Versiyon Yazılım sistemi 9.0 versiyonun içine Cisco Uyumlu uzantılarının son versiyonunu yerleştirdi. Intel ve Linksys ortaklığında, Intel Centrino dizüstülerin bir Linksys erişim noktasını tespit ederek ve otomatik kurulum yapmasını mümkün kılıyor.
Ergin Kılınç, Eylül ayında piyasaya çıkacak olan Intel PRO/Wireless 2915ABG ürününün 10 bin adetlik siparişler için 27 dolar olarak fiyatlandırıldığını açıkladı. Son yıllarda yerli bilgisayar firmalarının yeni teknolojiyi entegrasyonda yabancı rakipleriden daaha hızlı davrandıklarının altını çizen Kılınç, yeni çipin Türk üreticiler tarafından kabul göreceğini umduklarını ifade etti.

TÜRKİYE’DE 70 ‘HOTSPOT’ VAR
Pyramid araştırma şirketi’nin raporlarına göre, 2008 yılında dünya çapında 75 milyondan fazla kablosuz ağ kullanıcısı olacak. Pazar araştırma şirketi IDC ise yine 2008 yılında dünyada 230 binden fazla hotspot olacağını açıkladı. Halen Türkiye’de 70’den fazla hotspot bulunuyor. Hotspot’lar kablosuz iletişime geçmek için altyapının hazır olduğu noktalar anlamına geliyor. Bu hotspot’lar arasında Ulusoy, Varan, Boss otobüs terminalleri, Swisshotel, Ataköy, Martı ve Turgutreis marinaları, Bilkent Otel, İstanbul Atatürk, Antalya, Ankara Esenboğa, İzmir A.Menderes, Dalaman, Milas-Bodrum, Adana, Trabzon, Gaziantep, Diyarbakır, Kayseri ve
Samsun Çarşamba havalimanları bulunuyor. Ergin, bu sayının gelecek yıl 400’ü geçeceğini umduklarını ifade etti.


ntvmsnbc
Hani kurşun sıksan geçmez ya geceden...
Kullanıcı avatarı
dJ4
Co-Admin
Co-Admin
Mesajlar: 4055
Kayıt: 24-06-2003 01:15
Konum: Real World

Mesaj gönderen dJ4 »

Güvenlik çok önemli bir konu bu iş kablolu ağda daha hala büyük sorun teşkil ederken iş kablosuz olunca neler olabilir siz hesaplayın. Kablosuz demek mobil demek mobil demek hareketli demektir, yer değiştiren bir suçlu daha tehlikeli olabilir.
Kullanıcı avatarı
MARTI
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
Mesajlar: 2223
Kayıt: 21-05-2004 03:43

Mesaj gönderen MARTI »

Katılmamak elde değil dediklerine. Çok düşündürücü..
Kullanıcı avatarı
Alamut
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
Mesajlar: 1694
Kayıt: 16-09-2003 17:07
Konum: İstanbul
İletişim:

Mesaj gönderen Alamut »

tırsarım gelişen teknolociden...
Hani kurşun sıksan geçmez ya geceden...
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir