Yabancı bir kızla evlenmek

Paylaşmak istediğiniz aklınıza gelen konular, olaylar..
Kullanıcı avatarı
barbar
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
Mesajlar: 2770
Kayıt: 05-11-2006 21:23
Konum: Ordan Burdan

Mesaj gönderen barbar »

karşındaki kişinin kıymeti geçti ne kadar değerli olduğunu falan filan..
Never let me alone !!
Kullanıcı avatarı
zeynep_1114
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
Mesajlar: 2686
Kayıt: 25-03-2006 13:09

Mesaj gönderen zeynep_1114 »

başlığa yabancı yazınca ben daha farklı bir durum zannettim özü türkmüş ama kültür farkı var . tecrübe edene sormak lazım acaba ne derece problem yaratır bu durum. ama çok aşıksın belli,hayırlısı bakalım...
Kullanıcı avatarı
Zen
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
Mesajlar: 2460
Kayıt: 13-06-2005 23:26
Konum: Chocolate Kingdom

Re: Haklısınız

Mesaj gönderen Zen »

mourhuun yazdı:
Zen yazdı:Sevmek, asik olmak, hissettigin seyler oldukca guzel, bir yandan cok dusunmemek lazim, zaman akip geciyo, ne zaman olucegimiz belli degil gununu yasamak lazim ama oteki taraftan, olay "evlilik", sonucta karsindaki de bir insan ama, kultur, din, dil vs. farklar ileride bazi sorunlara yol acmakta, yasadigim ve etrafimdan gordugum oreneklere dayanarak soyluyorum bunu, sevmek cok guzel ama sevgi bazi seyleri halledemiyo maalesef. Zor bir durum, kolay gelsin.
işte benimde takıldığım durum bu. İlerde sorun çıkar mı diye. Bu bir günlük aşk değil. Bir anlık gönül aldanması değil. Bunu çok iyi biliyorum. Fakat diğer yandan nasıl yapacağımı şaşırdım. Onun memleketine gidip tek başıma birşeyleri başarmam lazım. Onun annesi ve babasıyla konuşup, kızlarını istemem lazım. çok zor bu da benim için. orada bir de düğün yapacağım. Tek başıma olacağım. Onunla konuşmak dünyanın en güzel şeyi. Gözlerine bakarak dünyayı unutuyorum. Ondan ayrılırken erkeklerde ağlar lafının gerçek olduğunu, onun gözyaşları karşısında yenik düşen gözlerimden anladım.
Gozlerine bakarak dunyayi unutuyorsun, bi heyecan icindesin su an ama bu omur boyu surucek bisey degil, ilk zamanlarda herkes bu tur seyler yasar biliyorsun, ama yasayacagin sorunlar uzun sureli olucak ve sorun yasiycaksinda, biraz gercekci olmak gerekiyo hayatta, hep ask hep sevgi dusunemeyiz, sende bazi seylerin farkindasin, tek basina olucan, yabanci bir ulkedesin, sevdigin kisi yaninda ama yasiycagin stresi de dusun ki bu normal hepimizin yasadigi stres gibi degil, sonucta baska bir ulkedesin ve onun stresi yeter bile. Duygularini unutma ama mantigini her zaman kullan.
What the eyes see is knowledge, what the heart knows is certainty.
eagle_turk
New Friend
New Friend
Mesajlar: 1
Kayıt: 27-01-2011 16:56

Re: Yabancı bir kızla evlenmek

Mesaj gönderen eagle_turk »

selam kardesim ben 1 ay once urumcideydim. aslinda 3 gunluk gezi icin gittigim yerde 17 gun kaldim. uygur turku kardeslerimizde cok misafirperverdirler. ben bir kizla tanistim cok saygili ve diyanetli insanlar. hic dusunmeden gittim kizin babasiyla konustum. benden ne malimi ne mulkumu ne is yaptigimi sormadilar ilk olarak. bana sorduklari sey namaz kiliyormusun oldu. gerci her aile ayni degildir elbette. kultur olarakta degisik olan birsey yok.hepimiz biriz turkuz. ben nisanlandim nasipsede eylul ekim gibi evlenecegim. gerisi teferruat. Rabbim elbette bir yol gosterir.
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir