Avea Ar-Ge Merkezi’nden “Mobil Tahlil” Projesi

En önemli konumuz, sağlığımız hakkında bilgilerimizi paylaşalım
Cevapla
adildr
New Friend
New Friend
Mesajlar: 4
Kayıt: 05-01-2011 00:15

Avea Ar-Ge Merkezi’nden “Mobil Tahlil” Projesi

Mesaj gönderen adildr »

Kaliforniya Üniversitesi biyoteknoloji ve nanoteknoloji bölümünde görev yapan Elektrik Mühendisi Dr. Aydoğan Özcan ve ekibi tarafından geliştirilen proje, Avea Ar-Ge Merkezi ile yapılan ortak çalışma ile Türkiye’ye getiriliyor.
Proje hakkında bilgi veren Dr. Özcan şöyle konuştu: “Kaliforniya Üniversitesi’ndeki çalışmalarımızda, merceksiz mikroskopi (fluoresan mikroskobu) yöntemiyle geliştirdiğimiz ve cep telefonuna adapte ettiğimiz mikroskop (alınan kan örneğinin de içine yerleştirildiği) sayesinde bazı tahliller gerçekleştirilebiliyor. Şu anda bu yöndeki çalışmalarımızı Avea Ar-Ge Merkezi’nde sürdürmekteyiz.”
Avea Ar-Ge Direktörü Egemen Kurdoğlu, “Mobil Tahlil” Projesi ile yeni bir formatın yaratılmasına öncülük ettiklerini belirterek şunları söyledi: “Proje, 7000’e yakın sağlık ocağını merkezlerdeki gelişmiş sağlık kuruluşlarına bağlayacak bir iletişim kanalı oluşturacak. Bu proje sayesinde kan sayımı gibi tahliller, sıtma, AIDS ve tüberküloz gibi hastalıklara cep telefonu kullanılarak uzaktan tanı konması mümkün olabilecek, su ve gıda analizleri yapılabilecek.”
Kaynak: www.tibbiyeli.net
adildr
New Friend
New Friend
Mesajlar: 4
Kayıt: 05-01-2011 00:15

Re: Avea Ar-Ge Merkezi’nden “Mobil Tahlil” Projesi

Mesaj gönderen adildr »

Bir doktor olarak ben bu buluşun sonuna kadar arkasındayım. Çünkü özellikle kırsalda görev yapan bir çok meslektaşımız imkanların yetersizliğinden maalesef hastalara zamanında müdahele edemiyor.
Nanoteknolojinin altın devrini yaşadığı bugünlerde bu tarz buluşların artması gerekiyor
Kullanıcı avatarı
ses-siz
Fast Friend
Fast Friend
Mesajlar: 127
Kayıt: 13-12-2010 01:26

Re: Avea Ar-Ge Merkezi’nden “Mobil Tahlil” Projesi

Mesaj gönderen ses-siz »

Nanoteknoloji evet altın devrini yaşıyor ama henüz Türkiye'de bu teknolojinin içeriğine uygun olarak yapılan çalışma yok. Daha doğrusu çok az ve ürün oluşturma boyutunda değil. Hala lab. ortamında denenme aşamasında. Çoğu firma "Çağın teknolojisini yakaladık. Bakın biz de kullanıyoruz" diyerek reklam amaçlı sözlerle insanları yanlış yönlendiriyor. Nano; metrenin milyarda biri değerde bir ölçüm ve bu boyutta yapılan çalışmalar henüz çok yetersiz .Şirketler milimetrik boyutta yaptıkları ürünleri ( düşünün daha mikron düzeyine bile indirememişken) reklam kokan açıklamalarla halka yanlış aktarıyor. Bunu; tıpta, elektronikte ya da kozmetikte yapılan milyar dolar maliyetteki ciddi çalışmalara saygısızlık olarak görüyorum.
"Hiç bir özel yeteneğim yok. Sadece tutkulu bir şekilde meraklıyım." Albert Einstein
By_BooMeranG
Quick Friend
Quick Friend
Mesajlar: 94
Kayıt: 02-01-2011 01:12

Re: Avea Ar-Ge Merkezi’nden “Mobil Tahlil” Projesi

Mesaj gönderen By_BooMeranG »

Zamanında müdahale hayat kurtarır bence cok faydalı olacaktır
Seni Seviyorum
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir