Altın Fiyatları Rekora Doymuyor

Güncel haberler ve olaylar
Cevapla
sinanx
New Friend
New Friend
Mesajlar: 1
Kayıt: 25-11-2010 18:05

Altın Fiyatları Rekora Doymuyor

Mesaj gönderen sinanx »

ABD’li bankacılık devi JP Morgan’dan sonra yatırım bankası ABD’li Goldman Sachs da, altın fiyatları için tahminlerini yukarı yönlü revize etti. Goldman Sachs yayınladığı raporda;3,6 ve 12 ay için altın fiyatı tahminlerini 1.400, 1.525 ve 1.650 dolar/ons olarak duyurdu. Goldman Sachs, geçen temmuz ayında yaptığı açıklamada gelecek 6 ay için altın fiyatını 1.300 dolar/ons, 12 ay için ise 1.365 dolar/ons olarak bildirmişti.
Goldman Sachs’ın raporunda, ABD’de yeni bir parasal genişleme yaşanacağı öngörüsü ile altın fiyatının tırmanmaya devam etmensinin beklendiği kaydedildi.


Kurları Altın Fiyatları Belirleyebilir


Para piyasalarında yaşanan dalgalanma ve kur gerginliği dikkatleri altına çeviriyor. Dünya Bankası Başkanı Robert Zoellick, lider ülkelerin, kur hareketlerine rehberlik etmesi için modifiye edilmiş yeni bir altın standardını tartışmaya açması gerektiğini kaydetti. Zoellick, “Bretton Woods 2” adını verdiği mevcut sistemin yerine yenisine ihtiyaç olduğunu savundu. Yeni sistemin dolar, euro, yen, strelin ve yuanı içerebileceğini belirten Zoellick, altının enflasyon, deflasyon ve kur beklentileri için gözlemlenen uluslararası bir referans noktası olarak kullanılabileceğini ifade etti.
Kullanıcı avatarı
Yaralar
Slow Friend
Slow Friend
Mesajlar: 27
Kayıt: 02-01-2011 02:35

Re: Altın Fiyatları Rekora Doymuyor

Mesaj gönderen Yaralar »

Gramını 100 lira yapacaklar herhalde bu gidişle.
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir