Beyninizi çalistirin!

Paylaşmak istediğiniz aklınıza gelen konular, olaylar..
Cevapla
Kullanıcı avatarı
smokeyy72
Slow Friend
Slow Friend
Mesajlar: 24
Kayıt: 30-03-2009 16:38

Beyninizi çalistirin!

Mesaj gönderen smokeyy72 »

Beyin de kaslarimiz gibi çalistikça gelisir, çalismazsa zayiflar. Eger fiziksel egzersizler gibi düzenli olarak çalisilirsa beyniniz çok daha güçlü ve hazirlikli olacaktir. Eminim bu konuda bir çok ruhsal vb. derin metodlar mümkündür ama size burada en basitlerini önerecegim.

Size önereceklerim beyninize nasil egzersiz yaptirarak onu taze tutacaginizi gösterecek;

1. Düzenli olarak bulmaca çözün. Kare bulmaca, sudoku (bu hafta sudoku nasil kolay çözülür konulu bir yazi yazmayi planliyorum) ya da diger zeka bulmacalari. Türkiye Zeka Vakfi sitesini önerebilirim: tzv.org.tr

2. Bir müzik aleti çalin. – Kötü bile çalsaniz olsaniz farketmez. Bilmiyorsaniz da ögrenmeye baslamak için geç sayilmaz. Size uygun bir müzik aleti mutlaka vardir.

3. Resim, çizim yapin. – Sizden Hikmet Onat olmanizi istemiyorum tabii ki ama bir tuval’in karsisina geçin ve içinizden gelenleri çizmeye çalisin. Ya da bir kagit-kalem ile bir seyler karalayin. Kendiniz için bir seyler çizin.

4. Yeni bir dil ögrenin. – Her dil yeni bir insandir. Her dil ile beyninizi yeni bir sekilde çalistirmayi ögrenirsiniz. Farkli bir düsünme ve söyleme biçimi tecrübesi kazanirsiniz. Son dönemde Osmanlica’ya olan genel ilgi belki sizi de çeker.

5. Jonklörlük ögrenin. (Jonklör: Genellikle sirklerde elinde toplari ve baska cisimleri sallayan, çeviren görevli. (canbaz))
Bu egzersiz ile konsantrasyon ve el-göz iliskisini mükemmel hale getirebilirsiniz. Ayni zamanda stres atmaniza ve beyninizi dinlendirmeye çok yarayacaktir.

6. Satranç, Tavla ve GO oynayin! – Benim çocukluk favorim satranç, gençlik ve yetiskinlik favorim GO oldu. Bu muhtesem ve klasik oyunlar beyninizi gelistirmek için birebirdir.

7. Bilgisayar Oyunu Oynayin. – Strateji ve bulmaca oyunlari oldukça ise yarar. Benim uzun süredir favorim hala Age of Empire.

8. Yazin! – Siir yazin, hikaye yazin, anilarinizi yazin, burada blog açip yazin. Yazi yazmak yaratici güçlerinizi harekete geçirmede çok önemli fonksiyona sahiptir.

9. Rol Yapin. – Herhangi bir ruh durumunuzu hayal edip onun rolünü yapmaya çalisin. Bu konuda drama çalismalari yapilan yerler mevcut. Bu beyninizin is disindaki yani mantiksal dengeleri kurmayan tarafini harekete geçirmeye var. Kendi basiniza veya arkadaslarinizla sessiz sinema oyununu bir cümle, atasözü vb. için yaparakta gerçeklestirebilirsiniz.

10. Seyahat edin. – Farkli kültürleri ve yerleri görmek beyninizi çalistirir. Herkesin sizin gibi yasamadigini, düsünmedigini ve davranmadigini görmek beyininiz için oldukça iyi bir egzersizdir.

Sizin önerebileceginiz beyin çalistirici – gelistirici egzersizler var mi?

Melih Özdemir melihozdemir.blogspot.com
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir