Beyin gücünüzü artirmanin yollari

Paylaşmak istediğiniz aklınıza gelen konular, olaylar..
Cevapla
Kullanıcı avatarı
smokeyy72
Slow Friend
Slow Friend
Mesajlar: 24
Kayıt: 30-03-2009 16:38

Beyin gücünüzü artirmanin yollari

Mesaj gönderen smokeyy72 »

Insan yaslandikça hafizasini yönetmekte zorlaniyor. Zaman zaman madem istedigim seyleri hatirlayamiyorum bari istemedigim seyleri silebilsem diyorum kendi kendime. Artik öyle bir noktaya geldim ki sabit diskim dolmus gibi hissediyorum. Çevremdeki bilgiler her gün katlanarak artiyor. Kendimi güncel tutmak için harcadigim çaba artiyor. Bu yüzden mevcut bilgileri islemek, degerlendirmek, yönetmek ve isimize yarar hale getirmek için beynimizin gücümüze her zamankinden daha çok ihtiyacimiz var.

Bu da beynimizi formda tutmamiz anlamina geliyor.

1. Düzenli egzersiz yapmalisiniz: Yapacaginiz fiziksel egzersizler vücudunuz kadar beyninize de fayda saglar. Yapacaginiz egzersizler beyninize daha çok oksijen gitmesini, konsantrasyonunuzun artmasini, daha hizli ve net düsünmenizi saglar. Eger birde beyninize egzersiz yaptirirsaniz hem giderek performansinizin arttigini hemde kendinizi daha iyi hissettiginizi göreceksiniz. Daha iyi konsantre olarak, daha hizli karar vererek, problemleri daha çabuk çözerek ve daha yaratici olarak hayat kalitenizi yükseltmis olacaksiniz. Ayrica son çalismalar yapilan egzersizlerin, yeni beyin hücrelerinin gelisimine katkida bulundugunu göstermektedir.Unutmayin daha çok yemek yiyerek çalistirdiginiz beynin ilgili kisminin size bir faydasi yok.

2. Iyi bir uyku: Kalifoniya Üniversitesi’nin yaptigi bir çalismada 21 saat uyanik kalan birinin çok sarhos biri ile ayni duruma geldigi bulunmustur. Uyku, beynin yeni hatiralari islemesini, yeni becerileri sinamasini ve problemleri çözmesini saglar. Buyüzden iyi bir gece uykusu beyin gücünün anahtaridir. Degismekle beraber uyuma süresini 6-8 saat olarak kabul edebilirsiniz.

3. Karbonhidratlardan uzak durun: Seker belki enerji seviyenizi yükseltir ancak düsüste o kadar ani olur. Bunun sonucuda çabuk sinirlenen ve çabuk dikkati dagilan biri haline gelirsiniz. Seker ihtiyacinizi olabildigince meyvalardan almaya çalisin. Hatta çay-kahvenize de marketlerde satilan Fruktoz(meyva sekeri) koyabilirsiniz.

4. Omega 3 alin: Beyin sagligi için önemli olan Omega-3 beyin hücre zarlarindaki akiskanligi ve beyin hücreleri arasindaki iletisimi gelistirmektedir. Haftada 2 ögün balik, yada hazir kapsül seklinde Omega-3 alabilirsiniz.

5. Sudoku çözün: Hemen hemen her gazetede ve internette kolayca bulabileceginiz Sudoku bulmacalari beyninizin mantik, sebep-sonuç ve konsantrasyon yönünü güçlendirecektir.

6. Çukulata yiyin: Çukulata sevenler yasadi. Yapilan arastirmalar çukulatada yer alan Theobromine ve Phenylethylamine’nin zihinsel gücü artirdigini göstermektedir. Phenylethylamine diger adiyla “ask ilaci” mutluluk vermektedir.

7. Yaratici hayalgücünüzü kullanin: Beyninizin zihinsel gücünü kullanarak hayatinizi daha iyi bir hale getirmeye çalisabilirsiniz. Önce hayal eder daha sonra bu hayallere erisebilmek için neler yapabileceginizi planlayabilirsiniz. Bir seyleri hayal edip ona ulasmaya çalisirken beyninizin ögrenme hizini artiracak, hafizanizi ve motivasyonunuzu güçlendireceksiniz.

Bunlari denemekten birsey kaybetmezsiniz aksine çok isinize yarayabilir.
Melih Özdemir melihozdemir.blogspot.com
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir