Bilgisayar kullanim verimliliginizi artirin

Bilgisayarlar hakkındaki genel sorunlar, almak istediğiniz bilgisayarlar v.b.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
smokeyy72
Slow Friend
Slow Friend
Mesajlar: 24
Kayıt: 30-03-2009 16:38

Bilgisayar kullanim verimliliginizi artirin

Mesaj gönderen smokeyy72 »

Hergün ayni sekilde baglamaniza ragmen ayakkabinizin Persembe günleri bagciginin açildigini ve her Persembe buna takilip düstügünüzü düsünün. Bu olayi bilgisayarinizda belkide sürekli yasiyorsunuz ama sikayet etmiyorsunuz. Konu ayakkabilar olsa kimbilir neler düsünürdünüz.

Eger isyerinde geçirdiginiz vakti daha verimli kullanmanin yolu bilgisayarinizi etkin bir sekilde kullanmaktan geçer.

Pozisyonunuz

1. Arkanizi destekleyin. Belinizi destekleyen bir sandalyede oturun.

2. Bacaklariniz rahat olmali. Bacaklainizin önünde birengel(çöp koasi vb.) varise kaldirin.

3. Herseyi kolay erisebileceginiz sekilde yerlestirin. Masanizdaki sürekli kullandiginiz seyleri vücudunuzu merkez kabul ederek yakiniza yerlestirin.

4. Eller ve kollar rahat olmali. Klavye ve fare ayni hizada olmali ve bu oturdugunuzda dirsek hizaniza denk gelmeli. Klavyeyi vücudunuza göre tam ortalayip fareyi olabiligince yakin kullanmalisiniz.

5. Bilekler ve pamaklar klavyeye dik olmalidir. Mouse klavyeye paralel bir sekilde kullanilmalidir. Rahat kullanabileceginiz bir klavye ile parmaklarinizi daha iyi kulanabilirsiniz.

6. Monitörü tam karsiniza alarak boynunuzu saga ya da sola bükmemeye çalisin.

7. Monitöre çok yaklasmayin ve pozisyonu itibari ile parlamamasina gayret edin. Sizi rahat ettirecek sekilde aydinlik vb.ayarlarini yapin.

Ihtiyaçlarinizi edinin

8. Dogru donanim ve yazilimlari kullanmalisiniz. Size ait bir bilgisayarda ihtiyaciniza uygun yazilimlarin disinda hizli bir internet erisimi, büyük bir hafiza, iyi bir islemci olmasini tercih edin.

9. Otomatik Güncellemeleri kullanin. Virüs programlari, Windows, dosya yedekleme vb. konularda otomatik güncellestirme özelligini mutlaka aktive edin.

10. Güvenligi ciddiye alin. Tanimadiklarinizin gönderdigi eposta eklerini açmayin. Kullandiginiz sifreleriniz dogum gününüz, esinizin adi vb. bilindik seyler olmasin.

Düzenlilik

11. Masaüstünü düzenleyin. Masaüstünüzdeki karmasa zaman kaybettirir.

12. Dosyalarinizi düzenleyin. Aradiginiz dosyayi hizlica bulabileceginiz bir düzen kurun

13. Kisayollari ögrenin. Klavye kisayollarini ögrenirseniz farenizden daha hizli islem yapabilirsiniz. Örnegin Kaydet komutu için CTRL tusu ile beraber S tusuna basmak gibi.

14. Bilgiyi merkezilestirin. Excel’de bir dosya hazirlayarak neyin nerede oldugunu yazarsaniz sadece o dosyaya bakarak istediginize hizlica ulasabilirsiniz.

15. Epostalarinizi düzenleyin. Eski ya da geyik epostalarla vakit kaybetmeyin.

16. Kullanmadiginiz eposta adresleriniz kapatin yada birden fazla kullaniyorsaniz Outlook’unuzda hepsini birlestirip tek yerden takip etmeye çalisin.

Aralar

17. Gününüzü planlayin. Neyi ne zaman yapacaginizi planlarsaniz bilgisayarin karsisina geçtiginizde kafanizi çelmesine, sizi baska yseyler yapmaya zorlamsina aldanmamis olursunuz.

18. Küçük aralar verin. Sürekli bilgisayarda çalismak hem gözleri yorar hemde ellerinizi. Büyük bir yükü tasimak gibi kisa molalarla yolunuza devam edin.

19. Ondan uzaklasin. Bazi islerinizi bilgisayardan uzakta planlayin ve çözmeye çalisin. Bilgisayar sizi tek tip düsünmeye itebilir. Böyle yaparak farkli düsünerek alternatifler yakalayabilirsiniz.

20. Kendinize vakit ayirin. Her türlü performans artirici öneri kisini kendisi ile zaman zaman bas basa kalmasini, meditasyonu önermektedir.

Güncel olun

21. Bilinçsizce internette gezinmeyin. Takip edeceginiz sitelerin RSS özelligi varsa kullanin. Her defasinda google’a girerek arama yapmaktansa Google Toolbar alip dogrudan arama yapabilirsiniz.

22. Bilgi size gelsin. Google Alerts’ü kullanarak istediginiz konuda her gün güncel bilgilerin epostaniza gelmesini saglayabilirsiniz.

23. Eklentiler kullanmak. Örnegin Firefox tarayicisi ve onun bedava bir çok eklentisi ile hayatinizi çok hizlandirabilirsiniz. Örnegin begendiginiz bir yazinin altini çizebilir, aninda sözlükten anlamina bakabilirsiniz.

Veriminizi artirin

24. Macro’lar kullanin. Sürekli ayni seyi yapiyorsaniz macrolar hazirlayarak otomatize edebilirsiniz.

25. Sablonlar kullanin. Sürekli ayni mesaji gönderiyorsaniz bir tane sablon hazirlayin ve onun sadece ilgili bölümlerini doldurarak gönderme devam edin.

26. Sadece konuyu vurgulayan kisa ve net epostalar gönderin.

27. Tasinabilirligi kullanin. Küçük bir flash disk ile önemli ya da gerekli evraklarinizi yaninizda tasiyabilirsiniz.

Vücudunuzu yönetin

28. Sabahlari mutlaka iyi kahvalti yapin.

29. Hergün en az 6-8 bardak su için.

30. Uyarici kullanmayin. Belki size bir süre limitlerinizin üzerinde performans saglar ama bedelini ödersiniz.

31. Haftada 3 gün egzersiz yapin.

32. Her gece 6-8 saat mutlaka uyumaniz gerekir.

33. Nefes almayi ögrenin.

Melih Özdemir melihozdemir.blogspot.com
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir