F4ESL Gıda Güvenliği Mevzuatı Eğitimi

Güncel haberler ve olaylar
Cevapla
tgc10
New Friend
New Friend
Mesajlar: 1
Kayıt: 06-07-2010 17:59

F4ESL Gıda Güvenliği Mevzuatı Eğitimi

Mesaj gönderen tgc10 »

Türkiye’den AB’ye Ücretsiz Gıda Güvenliği Mevzuatı Eğitimi

Kalite Sistem Grubu, F4ESL adlı yeni AB projesiyle Avrupa Birliği’ne Gıda Mevzuatı eğitimi vermeye hazırlanıyor! Türkiye koordinatörlüğünde 6 farklı ülkeden 11 uzman kuruluşun yer aldığı proje konsorsiyumu tarafından hazırlanacak olan eğitimlere, 2011 yılı itibariyle ücretsiz olarak ulaşılabilecek.
F4ESL Tarladan Çatala Avrupa Gıda Mevzuatı Eğitimi, gıda zincirinde yer alan tüm paydaşlara, en yeni eğitim metotları ile mesleki eğitim sağlayan, AB Gıda Güvenliği Mevzuatı konusunda yenilikçi ve gelişmiş online bir eğitim programıdır. Avrupa Komisyonu Hayatboyu Öğrenme Programları (LLP) altında yer alan Leonardo da Vinci Programı kapsamında gerçekleştirilen bir yenilik transferi projesi olan F4ESL projesi, koordinasyonu Nitra’da bulunan Slovakya Tarım Üniversitesi tarafından yapılmış Avrupa Tarımsal Mevzuat Uzaktan Eğitim Modülü projesinden (SK/01/B/F/PP-142 243) transfer edilmiştir.
Beş Avrupa Birliği üye ülkesi ve bir aday ülke, gıda güvenliği mevzuatı konusunda bilgi ve deneyimlerini, e-learning teknolojisi ile paylaşmak için Kalite Sistem Grubu koordinatörlüğü altında bir araya gelmiştir. Avrupa Birliği, kurumların bu çabalarını desteklemek için, “Leonardo da Vinci” programı çerçevesinde, projeye (2009-1– TR1–LEO05-08647) fon sağlanmasına karar vermiştir.
F4ESL, gıda sektöründeki tüm uzmanlık alanları için ilgili AB yönetmeliklerini kapsayarak “tarladan çatala” gıda güvenliği yaklaşımı ile mevzuat boşluklarını doldurmayı hedeflemektedir. Mevzuat okumak ve değerlendirmek oldukça karışık olduğundan, F4ESL eğitiminde basit ve anlaşılabilir bir dil kullanılacak, derslerde mevzuat ile ilgili vaka çalışmalarına yer verilerek eğitim daha kolay anlaşılır hale getirilecektir.
2 pilot eğitim dönemi ile 2011 yılı itibariyle tüm Avrupa ülkelerinde katılımcılara sunulacak olan F4ESL eğitim programında 500 katılımcının ücretsiz olarak eğitilmesi planlanmaktadır.

Ayrıntılı bilgi için: www.f4esl.eu adresine ulaşabilir ya da F4ESL Koordinasyon Ofisi ile iletişime geçebilirsiniz.
Tuğçe Sağdur sagdurt@kalitesistem.com
Zeynep Sert Karadadaş karadadasz@kalitesistem.com
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir