Bulgaristan'da Egitim Universite imkani

Eğitim hayatımıza dair her şey. Anılar, düşünceler..
Cevapla
kadirhasbulut
New Friend
New Friend
Mesajlar: 2
Kayıt: 22-03-2009 01:50

Bulgaristan'da Egitim Universite imkani

Mesaj gönderen kadirhasbulut »

Bulgarista'da Egitim
Türkiye'de gerek üniversitelerin yetersizliği gerekse artan nufüs nedeniyle her geçen gün ÖSS sınavında başarılı olmak dahada zorlaşmaktadır. Bu şartlarda Türkiye'ye en yakin yurtdışı eğitim imkanı olarak Bulgaristan'daki üniversitelere olan ilgi son yillarda artmistir. Bununla birlikte YÖK'ünde Bulgaristan üniversitelerine denklik vermesi ve üniversitelerde Bulgarca'nın dışında İngilizce, Fransızca, Almanca gibi dünya üzerinde geçerliliği yüksek olan dillerde eğitim vermeside Bulgaristan'da eğitime ilgiyi yoğunlaştırmıştır.

ÖSS şartı aranmaksızın hem Türkiye'de hemde dünyada diploması geçerli olan Bulgaristan üniversitelerinde istediğiniz bölümde lisans eğitimi görebilir, ayrıca Türkiye'de lisans diplomasına sahip kişilerde Bulgaristan üniversitelerinde eğitimlerini yüksek lisansa tamamlayabililer. Türkiye'de önlisans diplomasına sahip kişilerde (2 yıllık yüksekokul mezunları) 6 aylık oryantasyon derslerinde başarılı olduklarında eğitimlerini 4 yıllık bölüm veya mühendisliklerde tamamlayabilirler.

Mezun olan ögrencilere verilen diplomalar; ABD, Avrupa, Kanada, Norveç, İsviçre ve Avusturalya'da tanindigi gibi Avrupa Birligi ülkeleri ile Avrupa Birliğine aday ülkelerde ve Türkiye'de "denklik" sinavlarina gerek duyulmaksizin geçerlidir.

Ekonomik açıdan Bulgaristan üniversitelerinin harç ücretleri YÖK'ün sınavsız denklik verdiği üniversitelerin arasında en makul olanıdır. Ayrıca Bulgaristan'dayaşam standartlarıda denkliği olan diğer ülkeler ile kıyaslandığında Türkiye dahil daha ucuzdur.

Ayrintili bilgi icin sitemizi web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.
www.bg-university.com

Bulgaristan'da Üniversite
Kadir Hasbulut egitim danismani
Gsm:00359 888 862 677
e-mail(msn):kadir_*******
Cevapla

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir