Microsoft, Windows 98'i desteklemeyecek

Ana Sayfa'da yayınlanan güncel haberler.
Kullanıcı avatarı
taNGo
WebMaster
WebMaster
İletişim:

Microsoft, Windows 98'i desteklemeyecek

Mesaj gönderen taNGo »

ResimYazılım firması Microsoft, gelecek aydan itibaren Windows-98 işletim sistemi için destek hizmeti vermeyi durduracağını açıkladı. Şirket, bununla birlikte, "işletim sistemine yönelik güvenlik tehditleri fazlasıyla ciddi olduğu takdirde, yeni yamalar yayımlanabileceğini" belirtti.

International Data Corp. adlı kuruluşun tuttuğu istatistiklere göre, dünyadaki bilgisayarların yaklaşık yüzde 20'si hala Windows-95 veya Windows 98 ile çalışıyor.

Microsoft, Windows-95'i desteklemeyi 31 Aralık 2001 tarihinde durdurmuştu.

Yetkililer, Windows-98 kullanıcılarının 16 Ocak 2004 tarihinden sonra Microsoft'u arayarak teknik yardım isteyemeyeceğini belirtti. Ancak bilgisayarların büyük bölümünün kullanıldığı işyerlerinin, her 3-5 senede bir işletim sistemlerini bir üst düzeye çıkardığı biliniyor. Bu nedenle Microsoft'un Windows-98'i desteklemekten vazgeçmesi, sadece özel kullanıcıları etkileyecek.

Jupiter araştırma kurumu uzmanlarından Joe Wilcox da, "Windows-95ve 98 sistemlerinin çok eski olduğunu, dolayısıyla hala bu sistemleri kullananlar varsa, sistemlerini yenilemeleri zamanının geldiğini" ifade etti.

Wilcox, "işyeri ve kurumların, güvenlik gerekçeleriyle bu sistemleri çoktan terk ettiğini" sözlerine ekledi.

GAMALI HAÇ ÇIKARILIYOR
Öte yandan Microsoft firması, bazı yazılımlarında yer alan gamalı haçları çıkartacağını açıkladı.

Gamalı haçların, Microsoft'un en son yayımladığı "Office" programında da bulunduğu bildiriliyor.

Gamalı haçların yer aldığı programlar arasında, "Bookshelf Symbol7" fontları da bulunuyor.

Microsoft, "gamalı haç işaretlerini sistemden çıkartacak yamanın web sayfasında derhal yayımlanacağını" bildirdi.

Nazi Almanya'sının sembolü olan gamalı haçlar, Budist dininin de sembollerinden biri sayılıyor. Gamalı haçın eski Mezopotamya, İskandinavya, Hindistan, Amerika, Çin ve Japonya'da da kullanıldığı kaydedildi.

Merkezi Los Angeles'ta bulunan Simon Wiesenthal Merkezi, Hitler'in gamalı haçı, milliyetçiliğin ifadesi olduğu gerekçesiyle benimsediğini belirtiyor.

Kaynak: Hürriyetim
Dreams
Kullanıcı avatarı
dJ4
Co-Admin
Co-Admin

Mesaj gönderen dJ4 »

Yani artık bencede 98'den vazgeçme zamanı gelmiş olması lazım artık ;) Ama hala 98 fanatikleri var belkide sistemden dolayı 98 kullanmak zorunda olanlar var bence microsoft onları düşünmeye devam etmeli ...
Kullanıcı avatarı
taNGo
WebMaster
WebMaster
İletişim:

Mesaj gönderen taNGo »

Vallaha o değil şu 4 senede çok şey değişti bilgisayar dünyasında.Herkes yeniliyor kendini.Yakında win95 ve 98 kalmaz diye düşünüyorum.
Dreams
Kullanıcı avatarı
dJ4
Co-Admin
Co-Admin

Mesaj gönderen dJ4 »

Bu sefer longhorn için acele etmiyorlar en yakın zaman 2006 diyorlar galiba xp biraz daha uzun ömürlü olacak gibi geliyor bana umarım öyle olur zaten servis paketleriyle desteklenen işletim sistemleri zamanla olgunlaşıyor ve xp gerçekten belli bir noktaya gelmiş durumda bundan sonra artık daha ekstra özellikler beklenecek yeni sistemlerden :arrow: