Bilgisayar oyunları heyecanı başlıyor...

Tüm bilgisayar oyunları hakkında tartışma ve paylaşımlar.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
Alamut
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
Mesajlar: 1694
Kayıt: 16-09-2003 17:07
Konum: İstanbul
İletişim:

Bilgisayar oyunları heyecanı başlıyor...

Mesaj gönderen Alamut »

Ev sahipliğini San Fransisco’nun yaptığı World Cyber Games heyecanına 64 ülkeden 700’den fazla bilgisayar fanatiği katılacak. Şampiyona dünyanın en iyi bilgisayar oyuncularını biraraya getirecek. Oyuncular turnuvada altı oyun kategorisinde yarışacaklar; Counter-Strike, Warcraft III, Starcraft Brood War, FIFA 2004, Unreal Tournament 2004 ve Halo. Turnuvanın toplam ödülü 400 bin doları geçiyor.

‘KENDİ KLAVYENİ YANINDA GETİR’
Oyuncular kendi bilgisayarlarını yanlarında getirmek mecburiyetindeler, buna joystick, kulaklık gibi cihazlar da dahil. Bilgisayar oyunları meraklıları kendi cihazlarını kullanmayı genellikle tercih ediyorlar. Türkiye finalleri sırasında da bir çok yarışmacı kendi klavyesini yanında getirmişti. Yarışmacılar, kendilerine verilen LAN ağ şebekesinden internete bağlanabilecekler. Ayrıca, oyuncuların zorlu ve uzun mücadeler esnasında uyanık kalmaları için gerekli kahveler ise müesseseden.
İşte San Fransisco yolcuları


‘EN İYİ’LERİN ÇARPIŞMASI
Şampiyonaya katılmak için dünya çapında 1 milyondan fazla oyunsever başvurdu. Finalistler önce yerel, sonra da ulusal elemelerden geçerek, dünya finallerine katılmaya hak kazandılar. Kendi ülkelerinden zorlu karşılaşmalarda rakiplerini geride bırakan ‘en iyiler’, şimdi dünya şampiyonu olmak için birbirleriyle mücadele edecekler.
Geçen yıl yapılan şampiyonaya 55 ülkeden 562 oyuncu katılmıştı. Almanya 2003 yılında 3 altın ve iki gümüşle birinci tamamlamıştı.

TÜRKİYE BU YIL DAHA İDDİALI
World Cyber Games’nin Türkiye ülke elemeleri için ilk seçmeler Mayıs ve Haziran aylarında yapıldı. İlk turuna 10 bin kişinin katıldığı 18 kentte yapılan ülke seçmelerinin ardından, Türkiye finali Ağustos ayında İstanbul’da yapılmıştı. San Fransisco’da Türkiye’yi, işte bu finallerini kazananlardan kurulan ‘Bilgisayar Oyunları Ulusal Takımı’ temsil edecek.

TÜRKİYE 6 OYUNDA YARIŞACAK
Olimpiyatlarda 8 oyun olmasına karşın, Türkiye ne yazık ki ancak 6 oyunla yarışmaya katılabiliyor. Microsoft XBox gerektiren diğer iki oyun, bu konsol Türkiye’de satılmadığı için Türk oyunseverler bu alanlarda yarışamayacak. Türkiye’nin katıldığı oyunlar şöyle: Counterstrike: Condition Zero, FIFA 2004, Unreal Tournament 2004, Need For Speed Underground, Starcraft: Brood War, Warcraft 3: Frozen Throne.

İLK KEZ KORE DIŞINDA
Bu yılki şampiyonanın bir diğer özelliği de World Cyber Games’in ilk defa Kore dışında yapılması. Oyunların düzenleyicisi Güney Koreli Samsung, bundan önce dünya finallerini Seul’de yapıyordu. Gelecek yılki turnuva Singapur’da yapılacak. Oyunlara resmi olarak katılma şansı yakalayamayan oyunseverler, San Fransisco meydanındaki açılan bilgisayarlarda 24 saat kesintisiz bilgisayar oyunları oynayabilecekler.
Hani kurşun sıksan geçmez ya geceden...
BiR_AdaM
New Friend
New Friend
Mesajlar: 3
Kayıt: 07-04-2008 17:54

Mesaj gönderen BiR_AdaM »

saolasin
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir