Büyükanıt'tan Terör Uzmanlarına Uyarı

Güncel haberler ve olaylar
Cevapla
Kullanıcı avatarı
superman52
Fast Friend
Fast Friend
Mesajlar: 207
Kayıt: 02-03-2008 16:02
Konum: İstanbul

Büyükanıt'tan Terör Uzmanlarına Uyarı

Mesaj gönderen superman52 »

Büyükanıt'tan terör uzmanlarına uyarı



Gazetecileri bilgilendirme toplantısına konuşan Genelkurmay Başkanı Büyükanıt, muhabirler terör uzmanı konusundaki kişilere yaptıkları işlerle ilgili uyarılarda bulundu.
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, ''(Ulusa Sesleniş) kaydı 27 Şubat Çarşamba günü yapılmıştır. Bu kaydın yapıldığı tarihte birliklerimizin önemli bir bölümü daha operasyon bölgesindeydi ve faaliyetler devam ediyordu. Başbakan'ın o söylediği tarih itibariyle o ibare doğru ibaredir. Çünkü birliklerimiz harekata devam ediyordu'' dedi.

Orgeneral Büyükanıt, Genelkurmay Başkanlığı Karargahında düzenlenen bilgilendirme toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın televizyonlardan yayınlanacağı saate kadar ambargolu olarak haber merkezlerine gönderilen ''Ulusa Sesleniş'' konuşmasının metninden yola çıkılarak ortaya atılan iddialara da değindi.

''Cuma günü bildirinin yayımlanmasından sonra operasyona son verme konusunda, 'Sayın Başbakan'ın haberi yok' şeklinde yorumlar yapıldı'' diyen Orgeneral Büyükanıt, şunları söyledi:

''Buna dayanak olarak da 'Ulusa Sesleniş' programında 'Operasyonlar devam ediyor' demesi gösterildi. Bakın her aşamasında devletin kurumları arasında koordinasyon olur, bilgilendirme olur. Bunda da eksiklik olmamıştır. Olmaz da. 'Ulusa Sesleniş' kaydı 27 Şubat Çarşamba günü yapılmıştır. Belki bilginiz vardır. Bu kaydın yapıldığı tarihte birliklerimizin önemli bir bölümü daha operasyon bölgesindeydi ve faaliyetler devam ediyordu. Başbakan'ın o söylediği tarih itibariyle o ibare doğru ibaredir. Çünkü birliklerimiz harekata devam ediyordu. Bu gerçeği bilmenizi isterim. Ben kimsenin avukatı değilim ama gerçekleri de söylemek benim görevim. Kaldı ki operasyonun kademeli olarak sonuçlanacağı bilgisi içerisindeydi Sayın Başbakan. Bu tür yorumlar bizi gerçekten üzmektedir. Bunu da ifade edeyim burada çok açıkça. Dediğim gibi kimseye avukatlık yapmıyorum ama gerçek budur. Gerek Cumhurbaşkanlığı, gerek Başbakanlık'ta her türlü bilgilendirme, koordinasyon, bunların hepsi yapılmıştır.''

-''DİKKATSİZ YORUMLAR YAPILDIĞI ZAMAN ALTTAKİ BEKLENTİLERİ YÜKSELTİYORSUNUZ''-

Orgeneral Büyükanıt, konuşmasında, ''terör uzmanları''na yönelik uyarılarda da bulundu. Son yıllarda Türkiye'nin terörle mücadelede yoğunlaşması üzerine çok miktarda terör uzmanının ortaya çıktığına dikkati çeken Büyükanıt, hepsine saygı duyduklarını, ancak bilginin en çabuk bozulan tüketim maddesi olduğunu söyledi. Eski tecrübelerin olabileceğini, akademik olarak bu konuda uzmanlaşmış olabileceklerini, bunların hepsini saygıyla karşıladığını ifade eden Orgeneral Büyükanıt, şunları kaydetti:

''Ancak dikkatli olunması lazım. Bazen yapılan yorumlar terörle mücadelemize de bildiğinizi sandığınız akademik bilgiler eski olabilir. Terörle hiç karşılaşmamış olmanız nedeniyle bölgeyi hayal bile edemez yanlış yorumlarda bulunabilirsiniz. Bunun terör uzmanları için söylüyorum, bu kişileri küçümsemek için değil dikkatli olmaları için söylüyorum; dikkatsiz yorumlar yapıldığı zaman alttaki beklentileri yükseltiyorsunuz. Şimdi Silahlı Kuvvetlerin hangi bölgede operasyon yaptığını bilmiyor, 'Kandil kuşatma altında'... Bu halkta büyük bir beklenti yaratıyor. Bizim hedeflerimiz başka iken işte o hayal kırıklığı diyenlerin hayalleri başka tarafta. Ben onları suçlamıyorum. Bazı tenkitler de var ben onları kabul ediyorum.

'İletişim sistemi iyi değil' diyenler var. Öyle oluyor ama bu kadar bilgi de, Amerika'ya falan özeniyor bazıları, geçsin tankların başına filan, ama Amerika katiyen bu kadar bilgi vermez. Kaç tane askerinin öldürüldüğünü hayatta söylemez. Cenaze törenini asla göremezsin Amerikan askerinin. TSK bu harekatta da elinden geldiği kadar muntazam verebileceği bilgilerin tümünü verdi. Hedef sayısı veriliyor, uçak sayısı veriliyor... Daha ne verilecek. Müsaade etsinler de bazıları askeri bilgi olarak bizde saklı kalsın. Yorum yaparken bilgiye dayanmıyorsa ihtiyatla yapması lazım. Aşırı genellemeler zarar veriyor. Beklentilerin yükseltilmesi buradan kaynaklanıyor. Başka bir şeyden değil.''

-''HABUR'DAN ZAP'I DEĞERLENDİRMEK...''

Orgeneral Büyükanıt, terörle mücadeleye basının verdiği önemi ve desteği saygıyla karşıladıklarını ifade ederek, o konuda hiçbir şikayetleri bulunmadığını belirtti. Basının iyi niyetli ve yapıcı yaklaştığını dile getiren Büyükanıt, ''Şimdi Habur Sınır Kapısı'nda Zap'taki mücadeleyi yorumlamaları ne kadar gerçekçi. Habur'dan Zap'ı değerlendirmek... Tabii bu muhabirler kendilerine verilen görevi yapmaktadırlar ama her gün her saat bu muhabirlerden haber beklediğiniz zaman o muhabirler de gerçek manada bilgiden çok o günü kurtarmak için tahmin ettiği, duyduğu dedikoduyu, şunu bunu haber yapıyor.

Bu çok önemli. Bir espri olarak söyleyeceğim; saygıdeğer bir muhabir o taraflarda bir yerlerde hava açık, ya Silopi'de ya Zaho'da, Siirt ile Şırnak arasında uluslararası hava yolu var, 4 motorlu bir yolcu uçağı gidiyor. Muhabir diyor ki; 'İşte insansız hava aracı uçuyor'. Bunlar espri konusudur. Asla o muhabiri kınamak için söylemiyorum.

Her kurum eleştiriye açıktır. Benim beklediğim şey çok açık. Lütfen bu harekatın başarısını 'kim çekilmede etkili oldu' basitine indirmememiz lazım. Harekatı gölgeler. Askeri kurallar çerçevesinde, verilen yetki çerçevesinde görevini tamamlayan birlik ülkemize dönmüştür, olay budur. Kim, o ne dedi, gizli plan dediğiniz zaman yapılan bu güzel operasyon ikinci planda kalıyor, şahıslardan, dedikodulardan bahsetmeye başlıyoruz. Komplo teorileri üretmeye çalışıyoruz. Bu harekatı ikinci plana atıyor. O Mehmetçiklerimizin, subaylarımızın, generallerimizin, astsubaylarımızın emekleri heba oluyor. Onları koruma için bunları söylüyorum.''

AA
ZİRVELERDE KARTALLARDA BULUNUR, YILANLARDA.
ANCAK BİRİSİ ORAYA SÜZÜLEREK,
DİĞERİ İSE SÜRÜNEREK GELMİŞTİR.
Cevapla

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir