Tablodaki 500 yıllık sır

Güncel haberler ve olaylar
Cevapla
Kullanıcı avatarı
Eternity
Site Admin
Site Admin
Mesajlar: 2877
Kayıt: 23-06-2003 22:52

Tablodaki 500 yıllık sır

Mesaj gönderen Eternity »

Resimİtalyan bilgisayarcı, dahi ressam Da Vinci'nin ünlü "İsa'nın Son Akşam Yemeği" tablosunda, gizli şövalyeler ile bebekli bir adam figürü olduğunu iddia etti..

İtalyan bilgisayar uzmanı Slavisa Pesci, dünyaca ünlü ressam Leonardo da Vinci'nin "İsa'nın Son Akşam Yemeği" adlı tablosuyla ilgili ilginç bulgular elde ettiğini açıkladı. "Da Vinci'nin Şifresi" kitabına da konu olan tabloyla ilgili uzun süren bir bilgisayar çalışması yapan Pesci, tablonun ayna görüntüsünü alarak orijinalinin üzerine yerleştirdi. Diğer bir deyişle, özgün tabloda sola dönmüş bakarken duran İsa'nın yüzü, sağa çevrildi. Bilgisayar uzmanı Pesci, "Görüntülerde masanın son iki köşesinde oturan kişiler kırmızı giysilerine bakılırsa şövalye" derken, en ilginç bulgunun ise ayakta duran kişinin elinde bir bebekle görünmesi olduğunu söyledi.

Resim

'ZAMANLA AŞINMIŞTIR'
İtalya'nın ünlü ressam konusunda bir uzmanı olan Alessandro Vezzosi ise 15'inci Yüzyıl'a ait tablonun zaman içinde aşındığını ve görüntülerden bir sonuç çıkarmanın doğru olmayacağını kaydetti. Da Vinci'ni Şifresi kitabı da tabloyla ilgili birçok bilinmeyene yer veriyordu.

Sabah
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir