
Oğuz Aral’ın, “multi organ yetmezliği” nedeniyle hayatını kaybettiği açıklandı. Sanatçının cenazesi, kuzeni Teoman Ermete tarafından hastaneden alınarak, uçakla İstanbul’a götürüldü.
Özel Bodrum Hastanesi Başhekimi Dr. Erkan İnal’dan alınan bilgiye göre, Pazar akşamı hastaneye getirilen Oğuz Aral, dün akşam saat 19.30 sularında hayatını kaybetti.
Dr. İnal, Oğuz Aral’ın “multi organ yetmezliği” nedeniyle hayatını kaybettiğini belirterek, “Oğuz Aral, dün akşam saatlerinde arka cidar bölgesindeki yaygın enfarktüs nedeniyle hastanemize getirildi. Kendisine hemen müdahale edildi. Ancak, gündüz saatlerinde böbrek yetmezliği ortaya çıktı. Günde üç paket sigara tükettiği için de beyin küçülmesi olmuş. Diyalize sokmak istendi, ancak her şey bir anda kötüye gitmiş. Bu akşam saat 19.30 sıralarında multi organ yetmezliği nedeniyle vefat etti” şeklinde konuştu.

OĞUZ ARAL KİMDİR?
1936 yılında Silivri’de doğan Oğuz Aral İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’nin üçüncü sınıfından ayrıldı. 1950’den sonra çeşitli dergi ve gazetelerde karikatür çizen sanatçı Gün Gazetesi’nde ‘GırGır’ adıyla bir güldürü sayfası düzenledi.
DÜNYANIN 3. MİZAH DERGİSİ Bir yıl sonra sayfayı aynı adla haftalık güldürü dergisine dönüştürdü. Yazı ağırlıklı, güncel, halkın anlayabileceği bir karikatür anlayışına önem veren GırGır dergisi 70’lı yıllarda dünyanın en çok satan 3. mizah dergisi unvanını kazandı.
Gırgır dergisinde, kendi mizahi görüşü ve doğrultusunda bir çok karikatürcüyü yetiştirip, kamuoyuna tanıttı. Mayk Hammer, Köstebek Hüsnü, Utanmaz Adam, Avanak Avni gibi çizgi roman ve öyküleriyle geniş bir okur kitlesi tarafından tanındı.
GIRGIR’A 12 EYLÜL DARBESİ
Muhalif tavrıyla da bilinen Gırgır dergisi 12 Eylül döneminde kapatılan ilk yayın organlarından biri oldu ve dergi aynı dönemde birçok kez soruşturmaya uğradı.
SANATIN HER DALINDA ÜRÜN VERDİ
Tiyatro, müzik ve sinema konularında da çalışmalar yapan ünlü sanatçı 1960’lı yılların sonunda 5 adet çizgi film yaptı.
Oğuz Aral, son yıllarda Hürriyet Gazetesi’nde ‘Huysuz İhtiyar’ ismiyle köşe yazıları yazıyordu.
‘HUYSUZ İHTİYAR’ YAZDI VE YÖNETTİ
Tiyatroya ilgisi 1958’de kurduğu pandomim tiyatrosu ile başlayan ve gelişen Aral’ın, yazarlığı ve yönetmenliğinin yanısıra dekor tasarımını da üstlendiği ‘Huysuz İhtiyar’ yıllarca sahnede kaldı.
ZİNCİRLİKUYU’YA DEFNEDİLECEK
Oğuz Aral’ın cenazesi Perşembe günü Levent Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından, Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verilecek.