Kanlı Elmas

Vizyondaki filmler, tiyatrolar, haberler..
Cevapla
avni

Kanlı Elmas

Mesaj gönderen avni »

[ resmi görüntülemek için tıklayın ]


Kanlı Elmas (Blood Diamond)
Leonardo DiCaprio, Jennifer Connelly, Djimon Hounsou ile Kagiso Kuypers’in oynadığı ‘Kanlı Elmas’ (Blood Diamond), Warner Bros. dağıtımıyla gösterime girdi.
FİLMİN ÖYKÜSÜ
1990’larda Sierra Leone’yi kuşatan karmaşa ve iç savaşın oluşturduğu arka planda geçen “Blood Diamond/Kanlı Elmas”, Zimbabweli eski bir kiralık asker olan Danny Archer’ın (Leonardo DiCaprio) ve bir Mendeli bir balıkçı olan Solomon Vandy’nin (Djimon Hounsou) öyküsü.

İki adam da Afrikalıdır ama geçmişleri ve tarihleri olabildiğince farklıdır; ta ki kaderleri nadir bulunan pembe bir elması geri almak için ortak bir görevde birleşene kadar. Bu elmas, insanın hayatını değiştirebilir… ya da sona erdirebilir.

Ailesinden koparılan ve elmas madenlerinde çalışmaya zorlanan Solomon, bu olağanüstü mücevheri bulur ve büyük bir risk alarak saklar. Yakalanırsa anında öldürüleceğini bilmektedir. Ama aynı zamanda elmasın sadece karısını ve çocuklarını mülteci olarak sürdükleri hayattan kurtarmak için gerekli şartları sağlayacağını değil, çocuk asker olarak daha kötü bir kaderin pençesinde olan oğlu Dia’yı da kurtaracağını bilmektedir.

Geçimini elmas karşılığı silah ticareti yaparak sağlayan Archer, kaçakçılık nedeniyle hapiste yatarken Solomon’un sakladığı taştan haberdar olur. Böyle bir elmasın hayatta bir kez bulunacağını, Afrika’dan ve isteyerek katıldığı şiddet ve yozlaşmayla dolu oyundan uzaklaşmasını garantileyecek kadar değerli olduğunun farkındadır.

Burada, elmasların ardındaki gerçeği açığa ve kâr etmeyi ilkelere tercih eden elmas sektörü liderlerinin ipliğini pazara çıkarmak için Sierra Leone’de olan Amerikalı idealist gazeteci Maddy Bowen (Jennifer Connelly) devreye girer. Maddy yazacağı makale için kaynak olarak Archer’a ihtiyaç duymaktadır ama kısa zamanda Archer’ın Maddie’ye daha da muhtaç olduğunu anlar.

Maddy’nin yardımıyla, Archer ve Solomon isyancıların bölgesinde tehlikeli bir gezintiye çıkarlar. Archer pembe elması bulup almak için Solomon’a ihtiyaç duymaktadır ama Solomon çok daha değerli bir şeyin peşindedir… oğlunun.

Filmin Künyesi
EDWARD ZWICK (Yönetmen/Yapımcı)
MARSHALL HERSKOVITZ (Yapımcı)
PAULA WEINSTEIN (Yapımcı)
GRAHAM KING (Yapımcı)
GILLIAN GORFIL (Yapımcı)
CHARLES LEAVITT (Senaryo/Hikaye)
LEN AMATO (Yardımcı Yapımcı)
KEVIN DE LA NOY (Yardımcı Yapımcı)
BENJAMIN WAISBREN (Yardımcı Yapımcı)
EDUARDO SERRA (Görüntü Yönetmeni)
DAN WEIL (Set Tasarımcısı)
STEVEN ROSENBLUM (Editör)
NGILA DICKSON (Kostüm Tasarımcısı)
JAMES NEWTON HOWARD (Besteci)
SORIOUS SAMURA (Teknik danışman)

Oyuncular
LEONARDO DiCAPRIO (Danny Archer)
JENNIFER CONNELLY (Maddy Bowen)
DJIMON HOUNSOU (Solomon Vandy)
MICHAEL SHEEN (Simmons)
ARNOLD VOSLOO (The Colonel)
KAGISO KUYPERS (Dia)
DAVID HAREWOOD (Captain Poison)
BASIL WALLACE (Benjamin)
NTARE MWINE (M’ed)


**Ntv...
avni

Mesaj gönderen avni »

Arkadaşlar film kadro ve konu itibari ile bu hafta vizyonda ki yabancı filimler içerisinde bence en iyisi. Ama filme gitmek daha nasip olmadığından ötürü böyle kaliteli bir kadronun nasıl iş çıkardığını yorumlayamıyorum. Ama bir kaç sinema sitesinde 10 üzerinden 9 puanı aştı. Eğer Türk Filimlerinden bıktıysanız işte size alternatif. İyi seyirler şimdiden...
Kullanıcı avatarı
EcCeNtRiC
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
Mesajlar: 6915
Kayıt: 21-06-2004 13:49
Konum: izmiR

Mesaj gönderen EcCeNtRiC »

ayrıca bu leonardo dicaprio bu filmle oscara en iyi erkek oyuncu dalında aday..
[i]*Her yeni başlayan macera
Heyecan dolu çilek kokar.. ;) [/i]
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir