ABD'nin Diyaframı "Savaş" ve Döngüleri

Tüylerimizi ürpertecek yazılar, gerçekte yaşanmış korkunç olaylar, Efsaneler, Metafizik, Komplo Teorileri, Parapsikoloji.
Cevapla
mavizeybek
Quick Friend
Quick Friend
Mesajlar: 50
Kayıt: 27-08-2006 14:30
Konum: okimato
İletişim:

ABD'nin Diyaframı "Savaş" ve Döngüleri

Mesaj gönderen mavizeybek »

ABD'nin Bush yönetimi ile birlikte tedavüle soktuğu "sürekli savaş" doktrini; ABD'nin kendi sistemi açısından barındırdığı tezatlarla sistemin iç ahengini zorlamaya başladı.

Bizim "Irak'ta kaos" olarak algıladığımız görüntü; aslında ABD sisteminin içerisindeki "sürekli savaş" dinamikleri ile, "periyodik savaş" dinamiklerinin çatışmasına denk düşüyor.

"Periyodik savaş", bugüne kadar; aynen bir akciğerin soluk alıp vermek için genleşip daralması gibi; ABD ve merkezinde durduğu küresel kapitalist sistemin soluk alıp vermek için kullandığı diyafram görevini görüyordu.

"Bir dönem savaş, bir dönem barış" olarak özetlenecek bu soluk alıp-verme mekanizması aynı zamanda ABD sistemi içerisindeki Demokratlar-Cumhuriyetçiler iktidar döngüleri ile de uyuşan bir yapıydı.

Cumhuriyetçilerin iktidara gelmesi ile altı ısıtılıp; şu ya da bu vesile edilerek, dünya kamuoyuna servis edilen "savaş" dönemi

a) Sistemin kök firmalarının yeni sermaye birikimi yapmasına (Petrol, silah sanayi, hammadde firmaları, sigorta/finans şirketleri,v.s.)

b) ABD'nin yeni savaş platformlarını ve metodolojilerini test etmesine

c) Küresel güvenlik doktrinlerine yeni saplamalar yaparak; hedef ülkelerin güvenlik bürokrasisine sızma girişimlerine

d) Uluslararası finans piyasalarında yaratılan spekülasyon fırtınaları ve değer balonları üzerinden çeper ülkeler üzerindeki finans kontrol mekanizmalarının güçlenmesine hizmet ediyor.

Barış döneminde ise ; "bebelerin burnunu sıktığı Clinton" örneğinde olduğu gibi, ABD'nin dünya kamuoyuna "sevimli" yüzünü dönmeye başlaması ile birlikte;

a) Bir önceki "savaş"tan alınan dersler ABD devlet mekanizmasının labirentlerinde bütün ayrıntıları ile masaya yatırılır ve bir sonraki savaşa hazırlanılır

b) Savaş döneminde ABD ile açıktan işbirliği yapmayı kamuoylarına anlatmaktan zorlanacağı için elaltından işbirliği yapan Devlet yapıları; yeni dönemle birlikte ABD'nin barışçıl yüzü ile açıktan işbirliğine girişir ve savaş döneminde içselleştirilen kontrol mekanizmalarının dışa yönelik süslenme ve PR(halka ilişkiler) çalışmaları gerçekleştirilir.

c) "Savaş" döneminde gerçekleşen sermaye birikimi ile; ABD'nin kürede "barışçı" sektörlerdeki hakimiyetini gerçekleştirecek teknolojik, kültürel, sosyal üretim süreçleri beslenir. Bu bağlamda Mehmet Altan gibi profesör olma iddiasındakiler hala denklemi çözememiş olsa da; Microsoft Lockheed Martin'in uzantısıdır.

d) Bir sonraki savaşa kadar olan süreçte; bir önceki savaşta test edilen savaş platformları ve metodolojilerinin geliştirilmesi ve son şeklinin verilmesi için zaman ve kaynak kazanılmış olur.

ABD sistemi işte bu "periyodik savaş" süreci üzerinden soluk alır.

ABD'nin geçiş yapmaya çalıştığı "sürekli savaş" doktrini bu soluk temposunu bozan ve sistem içi dengeleri yeniden dizayn etmeyi gerektiren değişimi ifade ediyor.

Fakat "sürekli savaş", "periyodik savaş" doktrininde olduğu gibi sisteme nefes alacağı o kritik aralığı sağlamadığı için bir çok sorunu da beraberinde getirmekte.

Bush yönetimi; bu geçişi sağlıklı yapamamanın tıkanıklıklarını sürekli kadro değişiklikleri ile gidermeye çalışırken; sistem bir yandan "diplomasiye şans tanıyalım" çıkışları, diğer yandan Körfez'e yapılan yeni yığınakların çelişkisi arasında salınıp duruyor.

Türk Devleti'nin ABD'nin "iyi polis-kötü polis" tuzağına düşmesine zemin hazırlayacak şekilde bazıları BOP'un Çöktüğünü savunsa da ; BOP soluklanmakla meşgul.

Baba Bush'un ekibinden Gates ile Rumsfeld arasında yaşanan nöbet değişimi; "periyodik savaş" doktrininden "sürekli savaş" doktrinine geçmeye çalışan ABD sisteminin ciddi karın ağrıları ile karşı karşıya olduğunu gösteriyor.

Bu ara dönemin karmaşık dinamikleri açısından; ABD adına savaşacak taşeron ordular ve taşeron savaşlar ideal bir çözüm.

İdeal bir çözüm çünkü bir yandan; ABD'ye ihtiyaç duyduğu nefes aralığını verirken; diğer yandan kendi ve dünya kamuoyu üzerindeki o toplumsal, siyasi ve kültürel dönüştürücüyü canlı tutuyor : Terör

Türk Devleti'ni yönetme iddiasında olan asker ve sivillerin yutmak üzere olduğu Kerkük senaryosu da benzer şekilde ABD'ye 2012 öncesinde fazlası ile ihtiyaç duyacağı nefes aralığını sağlarken ;

"sürekli savaş"'la; "periyodik savaş" arasındaki geçiş için tampon bölge konumundaki "taşeron savaş" kategorisine birebir uyuyor.

NATO'nun Haçı altında birleşenler; dosyalarla göbekten bağlandıkları küresel düzenin taşeronluk senaryosuna adım adım yürürken;

sistemin efendileri; "sürekli savaş"'a geçiş süreci için gerekli ince ayarları yapmak için perde arkasındaki atölyelerine çekildiler bile.

Harıl harıl...

Savaş platformlarından, ekonomik sistemlerine; bilişim altyapılarından, enerji politikalarına kadar kendi Milletlerini ve dünya Milletlerini içine sokacakları " sürekli savaş" cenderesi için hazırlık yapıyorlar.


Savaş; periyodik veya sürekli, dünya milletlerine musallat olan düzenin diyaframı; soluyor soğuk soğuk insanlığın ensesine

kaynak: BehBehiç Gürcihaniç
Cevapla

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir