Bilgisayarlara Vista kriterleri

Windows İşletim Sistemleri hakkındaki sorunlarınız.
Kullanıcı avatarı
dr_trAnE
Quick Friend
Quick Friend

Bilgisayarlara Vista kriterleri

Mesaj gönderen dr_trAnE »

Microsoft'un yeni işletim sistemi Windows Vista, daha piyasaya çıkmadan yeni donanım standartlarını belirledi.

Windows Vista'nın ne zaman yaygın olarak kabul göreceği ve Windows XP'cilerin ağırlıkla geçiş yapacağı işletim sistemi olacağı henüz netleşmedi. Ancak donanım tarafında şimdiden Vista'nın asgari gereksinimlerini karşılayan konfigürasyonlar standarda yakın düzeyde ortaya çıkmaya başladı.

Önde gelen donanım üreticileri, gelişmiş ve yüksek fiyatlı donanım satın alma talebini pompalayacak yeni işletim sistemini kaçırılmayacak bir fırsat olarak görüyor. Türkiye'de bu yaklaşım, Vista'ya ücretsiz geçiş seçeneği ile birlikte Windows XP Media Center Edition yüklü gelen bilgisayarlar ile açıkça ifade edildi. Reklamlara yansıyan bu kampanyalarda, özellikle sistem belleğini (RAM) 2 GB'ye kadar yükseltme olanağı gibi Vista'nın yumuşak karnına işaret eden notlar da düşüldü.

Yurtdışındakidurum da farklı değil. Kasım ayından bu yana önde gelen bilgisayar üreticilerinin yeni modellerinde, Vista'nın asgari standartlarına rastlanıyor. Dünya genelinde adı konulmamış bir uzlaşmanın rüzgarı esiyor. Bu rüzgarın yarattığı asıl değişiklik, bellek ve grafik bileşenlerde ortaya çıkıyor.

Bir önceki yıla kadar bilgisayarlarda yaygın olarak 256 MB RAM kullanılırken, Vista hazırlıklarının başlamasından itibaren RAM standardı 512 MB'ye yükseldi. 4 yuva (slot) içeren kartlar üzerinde 512 MB'lik tek RAM ile gelirken dört yuvanın da dolması durumunda, Vista'nın hakkıyla çalıştırılması için gereken 2 GB'lik belleğin sağlanacağının mesajı da verilmiş oluyor.

Grafik bileşenler tarafında yaşanan değişim ise, Vista'nın gelişmiş grafik özelliklerini destekleyecek şekilde daha büyük işlem gücü ve hız sağlanması şeklinde ortaya çıkıyor.
Kullanıcı avatarı
dJ4
Co-Admin
Co-Admin

Mesaj gönderen dJ4 »

http://www.pcpitstop.com/vistaready/default.asp

"Take the test" e tıklayarak donanımınızın yeterli olup olmadığını ölçebilirsiniz. Dipnot olarak bu testi sadece internet explorer ile yapabildiğinizi hatırlatırım.