Türk kovboy filmi için start verildi

Vizyondaki filmler, tiyatrolar, haberler..
Cevapla
Kullanıcı avatarı
Eternity
Site Admin
Site Admin
Mesajlar: 2877
Kayıt: 23-06-2003 22:52

Türk kovboy filmi için start verildi

Mesaj gönderen Eternity »

Son yıllarda atağa geçen Türk sineması, şimdi de iddialı bir kovboy filminin hazırlıklarına başladı. Senaryosunu Yiğit Güralp'in yazdığı, yönetmenliğini ise Yücel Yolcu'nun yapacağı "Kahraman Şerif" adlı filmde, 1850'lerde Amerika'ya deve götüren üç Türk'ün hikayesi anlatılıyor.

Korku, gerilim, bilim kurgu gibi değişik türlerde başarılı yapımlara imza atan Türk sineması, şimdi de iddialı bir kovboy filminin hazırlıklarına başladı. Senaryosunu Yiğit Güralp'in yazdığı, yönetmenliğini ise Yücel Yolcu'nun yapacağı "Kahraman Şerif" adlı filmde, 1850'lerde Amerika'ya deve götüren üç Türk'ün hikayesi anlatılıyor. Daha önce "Ümit Milli" ve "Ah Polis Olsam" gibi dizilere imzasını atan yapım şirketi İstanbul Mass Media, "Kahraman Şerif" adlı filmin çekimlerini, şimdiye kadar 20'den fazla filme ev sahipliği yapmış John Wayne, Lee Van Cleef, Charles Bronson gibi birçok ünlüyü ağırlayan, Colorado'da Buckskin Joe isimli tarihi Western kasabasında yapacak. Çekimlerine Temmuz ayında başlanacak ve 2008 sömster döneminde vizyona girmesi planlanan filmin konusu, 1800'lü yılların ortalarında Amerika Birleşik Devletleri Hükümeti'nin, ordunun eksiklerini gidermek üzere, Osmanlı Devleti'nden deve sipariş etmesiyle yola çıkılarak kurgulanmış bir öykü. 30 deveyi teslim etmesi için birbirinden farklı özelliklere sahip üç Osmanlı, bin bir macerayla satış ve teslimatı gerçekleştirmek üzere develeri Texas'a ulaştırmak üzere yola çıkar. Bu üç Osmanlı Hacı Ali, Yorgo ve İlyas Bey'dir. Gerçek hayattan esinlenilen hikayede bu üç Türk'ün Arizona çölünde ve Meksika'daki küçük bir kasabada yaşadıkları macereları anlatılıyor.

Hürriyet
Kullanıcı avatarı
Murat_erd
Super Friend
Super Friend
Mesajlar: 551
Kayıt: 23-10-2006 15:47

Mesaj gönderen Murat_erd »

yakışır türklere yapmadığımız bi kovboy filmi kalmıştı onu da yaparsak tam olacak.:D
Hoş geldin eskiyen yüzümün yeni gülümseyişi!!!
Kullanıcı avatarı
ComiC
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
Mesajlar: 6250
Kayıt: 18-01-2004 13:00

Mesaj gönderen ComiC »

Pek bir kovboy kültürümüz olduğunu düşünmüyorum ama ilginç olur herhalde bakalım :D Babam çok beğenir eminim western kuşağına bayılır :)
enjoy the silence..
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir