Kenan Doğulu'nun Sözlerine Tepki

UYARI: Hiç bir sanatçıya veya kişiye ait MP.3 ve benzeri müzik dosyaları ya da linkleri yayınlamak ve paylaşmak yasaktır.
Sevdiğiniz şarkılar, yeni çıkan albüm tanıtımları, sevdiğiniz yerli ve yabancı sanatçılar hakkında yorumlar.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
tush
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
Mesajlar: 2679
Kayıt: 18-01-2006 01:20
İletişim:

Kenan Doğulu'nun Sözlerine Tepki

Mesaj gönderen tush »

Kenan Doğulu'nun sözlerine tepki
Samsun Yazarlar Eğitim ve Kültür Derneği (SAY-DER), 2007 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi temsil edecek olan Kenan Doğulu'nun "Türkçe şarkı ısrarı geri kafalılıktır" sözlerine tepki gösterdi.


Kenan Doğulu'nun açıklamalarını üzüntüyle karşıladıklarını ve bu sözü Türkçe'ye bir hakaret olarak kabul ettiklerini anlatan Samsun Yazarlar Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Ahmet Seven, Türklerin milli dilinin Türkçe olduğunu, bununla her zaman övündüklerini söyledi.

Kenan Doğulu'nun kullandığı sözleri hangi anlamda söylerse söylesin üzücü olduğunu anlatan Ahmet Seven, şöyle konuştu: "Türkçe'yi beğenmeyen Türkiye'yi nasıl temsil edecek. Türkçe demek, Türkiye demektir. Böyle düşünenlerin Türkiye'yi nasıl temsil edebileceklerini anlamak güç. Herkes kendi diliyle şarkı söylemeli. İngiltere ve sömürgelerinden katılanlar İngilizce söyleyebilir. Biz bağımsız bir ülkeyiz ve dilimiz Türkçe'dir. 'Eurovision yarışmasında şarkının dili Türkçe mi, İngilizce mi? olsun' tartışmaları bile yersiz, abestir. Ses bayrağımızın olmadığı yerde işimiz ne?"

Seven, böyle kısır anlayışlara Türkçe'nin kurban edilmesinin anlamsız olduğunu, böyle düşünenlerin yarışmada başarılı olamayacağını sözlerine ekledi.
22.12.2006



Kaynak : İHA
http://www.tushsnk.com

http://www.myspace.com/tushsnk
Kullanıcı avatarı
DiLeMmA
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
Mesajlar: 3422
Kayıt: 02-02-2005 00:28

Mesaj gönderen DiLeMmA »

"Türkçe şarkı ısrarı geri kafalılıktır"


Tabii ki hakaret.O halde kendisi neden Türkçe konuşuyor ?
Başkaları gitmiş olur, gidince;
Bir sen yakınsın, uzakta kalınca..
Kullanıcı avatarı
dJ4
Co-Admin
Co-Admin
Mesajlar: 4055
Kayıt: 24-06-2003 01:15
Konum: Real World

Mesaj gönderen dJ4 »

Türkçe için böyle bir söz etmesi büyük talihsizlik.

Eurovision için İngilizce bir vazgeçilmez olduğunu düşünüyorum. Avrupa'nın kendi içinde eğlendiği bir organizasyon. İngilizce ve Fransızca dışında şarkıların pek pirim yapmadığı aşikar. Onların böyle istiyor olması İngilizce'nin yüce bir dil olduğu anlamına gelmez o onların düşüncesi. Dünya çapında birçok dilde seslendirilen eserler popüler olabiliyor.

Eurovision'un bir vazgeçilmezi var bizim iki şansımız var bu konuda başarılı olmak isitiyorsak onların istediğini yapıp İngilizce şarkı yapcaz ya da bu yarışmaya katılmayacaz.

Aslında kolayı var bir kere İngilizce şarkıyla birinci olduk bir tane daha yaparız bakalım nolcak olmazsa daha bu tartışmalara da gerek kalmaz diye düşünüyorum.

Sonuçta bu yarışma gayet siyasi bir yarışmadır. Bizim şuan Avrupa'da sözümüz pek geçmiyor. Ben şahsen Fillandiya'nın geçen sene birinciliğine Avrupa Birliği Dönem başkanı olmalarının etkisinin oldukça yüksek olduğunu düşünüyorum.
Kullanıcı avatarı
ComiC
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
Mesajlar: 6250
Kayıt: 18-01-2004 13:00

Mesaj gönderen ComiC »

Habere ve yorumlara katılıyorum fakat herşeyden önce unutulmaması gereken bir şey vardır. Müzik Evrenseldir. Yarışma her ne kadar siyasi de olsa eğer amaç müzik yapmaksa türkçe yapılmış ingilizce yapılmış kafadan uydurulmuş bir dille yapılmış hiç farketmez yeterki kaliteli yenilikçi ilgi çekici olsun.

Ayrıca ben Finlandiya'nın geçen sene 1. olmasını siyasi değilde daha çok yaptıkları tarzla diğerlerinden ayrılmalarına bağlıyorum. Her ne kadar alışılmış konsepte uygun olmasada iyi birşarkıyla iyi bir performans sergilediler; iyi bir gösteri sundular.
enjoy the silence..
Kullanıcı avatarı
ilteris
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
Mesajlar: 1074
Kayıt: 25-07-2006 18:01
Konum: angara

Mesaj gönderen ilteris »

ya onlar beğensin diye niye yabancı dilde söylüyoruz ? dilimiz bu şarkımız bu beğenmezlerse beğenmesinler. sonucuda büyük ölçüde siyaset etkiliyor o yüzden uğraşmıyalım Türkçe söyleyelim diplomaside üstünsek kazanırız :D
Kullanıcı avatarı
EcCeNtRiC
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
Mesajlar: 6915
Kayıt: 21-06-2004 13:49
Konum: izmiR

Mesaj gönderen EcCeNtRiC »

bence söylemek istediği bu değildi..adam türkçe katılırsak şansımızın daha az olduğu düşüncesindeydi ve doğru sertab erener ingilizce okudu dikkati çekerim.ondan sonrakiler türkçe ve sonuç ortada..kabul etmesek de ingilizce daha başarılı oluyoruz süper starın bile ingilizcesi çok hoştu.insanlar türkçe bilmiyorlar ve nasıl ilgi ve beğeni bekliyoruz anlamıyorum. türkye arasında yapılan bir şey değil ki bu..
[i]*Her yeni başlayan macera
Heyecan dolu çilek kokar.. ;) [/i]
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir