Mehdi geldi mi?

Tüylerimizi ürpertecek yazılar, gerçekte yaşanmış korkunç olaylar, Efsaneler, Metafizik, Komplo Teorileri, Parapsikoloji.
Kullanıcı avatarı
g_burcak_s
Fast Friend
Fast Friend
Mesajlar: 165
Kayıt: 12-07-2006 16:03

Mesaj gönderen g_burcak_s »

kısaca kıyamet geliyo diyebiliriz yani
Kullanıcı avatarı
MehzuL
New Friend
New Friend
Mesajlar: 7
Kayıt: 01-10-2006 13:17

Mesaj gönderen MehzuL »

Bundan 5 - 6 yıl önce Benim kulağıma da gelmişti bu tür söylemler..
İngiltereye 2012 yılında Büyük bir Meteorun düşeceği, mehdinin aramızda olduğu..
1 yıl önce kadar Mayalarla ilgili bazı yazılar okduğumda şok olmuştum..
Mayalar astronomi ilmine sahip bir uygarlık ve bütün yıldızları gözlemlemişler.
Maya takviminde ki son gün 22 Aralık 2012

Ayrıca Mehdi, Peygamberimizin (SAV) Haberlerine göre aranacak kişi.
Zulum çoğaldığı zaman, Müslümanım diyenle alay edildiği zaman,
İşte ozaman insanlar kendilerine bir kurtarıcı arıyacak.
Tabi bu zulmu yaşayanlar arıyacak ve arıyorlarda sanırım.
Bizlerin durumu ise malum.. Acı ama Gerçek.. Bize dokunmayan Yılan Bin yaşasın :(
Kullanıcı avatarı
sifa32
Quick Friend
Quick Friend
Mesajlar: 82
Kayıt: 10-09-2006 19:22

Mesaj gönderen sifa32 »

dJ4 yazdı:"Allah, güzel ahlaktan uzaklaşan insanları, dejenerasyona uğrayan toplumları doğru yola iletmek için Mehdi yani doğruya götüren sıfatını taşıyan üstün ahlaklı bir kulunu vesile kılacaktır. Hz. Mehdi öncelikle Allahın varlığını kabul etmeyen, dinsiz felsefi sistemlerin fikri olarak çürütülmesini sağlayacaktır. Diğer yandan İslamı, Kuranda ve Peygamberimiz (sav)'in sünnetinde bildirildiği şekilde özüne döndürecektir. İslamiyeti tüm bozulmalardan, hurafelerden arındırarak gerçek Kuran ahlakının yaşanmasını sağlayacaktır. Ahir zamanın ilk döneminde insanlığın içerisinde bulunduğu tüm karışıklıklara, toplumsal sorunlara, sosyal sıkıntılara çözüm getirecek, tüm yeryüzüne barış, adalet, güvenlik, huzur, mutluluk ve güzel ahlakın hakim olmasına vesile olacaktır. Peygamberimiz (sav) hadislerinde, insanların dünyada ve ahiretteki kurtuluşlarına vesile olacak çok kıymetli bir insan olan Hz. Mehdi'ye tabi olunmasını bildirmiş ve onun döneminde yaşanacak tüm bu hayırlara işaret etmiştir:
... O (Mehdi) arza sahib olur ve kendisinden önce baskı ve zulümle dolu olan arzı adaletle doldurur. Sizden Ona kim yetişirse, kar üzerinde sürünerek dahi olsa gelsin, Ona katılsın. Zira O Mehdi'dir. ¹"

alıntıdır bkz: kaynak
gerçekten doyurucu ve tatmin edici bilgiler var . EMEĞİNE SAĞLIK
---------------------------------------------------------------------
¹ Ahir zaman Mehdisinin alametleri, Celalettin Suyuti, sf. 14
BİRGÜN HERKESİN FİŞİ ÇEKİLECEK ! http://www.canliyayin.org/yayin150.php?id=tv http://www.evrenvebilim.com/
Kullanıcı avatarı
musti_2242
Quick Friend
Quick Friend
Mesajlar: 61
Kayıt: 25-10-2006 17:29

Mesaj gönderen musti_2242 »

arkadaşım bence bu olay gerçek değildir gerçek ise bana bi nerden bu olayın kesinleştirdiğini sölermisin
herkes birgün oemci olacak
Kullanıcı avatarı
sifa32
Quick Friend
Quick Friend
Mesajlar: 82
Kayıt: 10-09-2006 19:22

Mesaj gönderen sifa32 »

musti_2242 yazdı:arkadaşım bence bu olay gerçek değildir gerçek ise bana bi nerden bu olayın kesinleştirdiğini sölermisin
Hz.İSA ve Hz. MEHDİ 'nin ahir zamanda olacakları ve islam ın hakimiyeti sahih hadislerle belirtilir: bütün dünyanın imamlığına Hz. Mehdi’yi, Hz. İsa’nın geçireceği de hadislerde bildirilmektedir. Hem Müslümanlığa dönmüş olan Hıristiyan aleminin hem de Müslüman aleminin lideri Hz. Mehdi olacaktır. İslam alimlerinin Peygamberimiz (sav)'in hadisleri doğrultusunda yaptıkları açıklamalarında Hz. Mehdi’nin Kureyşi (Peygamber Efendimiz (sav)'in soyundan; yani seyyid) olacağı bildirilmiştir:

“Şurası da bir gerçektir ki, İsa Mehdi'den hakimiyeti almayacak; çünkü liderler Kureyş'dendir. Madem insanlar arasında bu ikisi mevcut olacak, öyleyse İsa (as) onun Emiri değil de Veziri olacaktır. Bu sebepledir ki Mehdi'nin arkasında namaz kılacak ve ona tabi olacaktır" (Kıyamet Alametleri, s. 185)

Hz. İsa’nın imamlığın Hz. Mehdi’ye layık olduğunu belirterek onun imamlığını tasdik edip Hz. Mehdi’yi imamlığa geçireceği rivayetlerde belirtilmiştir.

İbn-i Mâce ve Ebu Nuaym'ın, Ebu Umâme'den, rivayetine göre; ... "Mehdi salih bir insandır. Sabah namazını kıldırmak için öne geçtiği bir sırada MERYEM OĞLU İSA ALEYHİSSELAM (YERYÜZÜNE) İNECEKTİR. Bunun üzerine imam (Mehdi), namazı onun kıldırması için geri geri çekilecek, fakat Hz. İsa Aleyhisselam, iki elini onun omuzları arasına koyacak ve şöyle diyecek: Sen öne geç ve namaz kıldır. Çünkü, o senin için ikame olundu. Bu sözlerden sonra iMAMLARI (MEHDİ) ONLARA NAMAZ KILDIRACAKTIR." (Mer'iy b. Yusuf b. Ebi bekir b. Ahmet b. Yusuf el-Makdi'si "Feraidu Fevaidi'l Fikr Fi'l I'mam El-Mehdi El-Muntazar)

Ahmet b. Hambel "Müsned"de ve El-Hakim "Müstedrek" de Osman b. Ebi'l-Âs'dan rivayet ettiklerine göre; HZ. İSA SABAH NAMAZI VAKTİNDE İNECEK ve insanların Emiri (Mehdi) ona; "Ey Ruhullah! Öne geç de bize namaz kıldır." diyecek. O da: "Hayır, SİZDEN BAZINIZIN BAZINIZ ÜZERİNE İMAM OLMASI, ALLAH (C.C.)'IN BU ÜMMETE VERDİĞIİBIR ÜSTÜNLÜKTÜR. Sen bize namaz kıldır." diyecek. Bunun üzerine MEHDİ ÖNE GEÇİP KENDİLERİNE NAMAZ KILDIRACAK... (Mer'iy b. Yusuf b. Ebi bekir b. Ahmet b. Yusuf el-Makdi'si "Feraidu Fevaidi'l Fikr Fi'l I'mam El-Mehdi El-Muntazar)

Bediüzzaman Said Nursi de Hz. İsa’nın Hz. Mehdi’nin arkasında namaz kılacağını eserlerinde şöyle bildirmiştir:

... Hattâ " HAZRET-İ İSA ALEYHİSSELAM GELİR. HAZRET-İ MEHDİ'YE NAMAZDA İKTİDA EDER, TABİ' OLUR." diye rivayeti, bu ittifaka (birleşmeye) ve hakikat-ı Kur'aniyenin metbuiyetine (Kur'an hakikatlerine uyulmasına, tabi olunmasına) ve hâkimiyetine işaret eder.
(22 Şualar, sf.587)
BİRGÜN HERKESİN FİŞİ ÇEKİLECEK ! http://www.canliyayin.org/yayin150.php?id=tv http://www.evrenvebilim.com/
Kullanıcı avatarı
mourhuun
Fast Friend
Fast Friend
Mesajlar: 183
Kayıt: 13-01-2006 15:49
Konum: Çinden
İletişim:

Mesaj gönderen mourhuun »

şifa ya katılıyorum. Kıyamet alametlerinden birisi bu. gelecek. mehdiyle savaşacak bi de deccal gelecek. deccal kötülüğü temsil edecek. mehdi doğru yolu. Hans von aiberg isimli şahsiyet kesinlikle mehdi değildir. uzun zamandır araştırıyorum. mehdinin özelliklerine uymuyor. bütün sırlar 2012 yılında birleşiyor. 2012 yılında bişeyler olacak ama bilen yok.
Ayrıldı gönül yine bir tek eşinden
Bulmakta teselli batan akşam güneşinden
Alnımdaki hattı yaşımın matemi sanma
Her çizgi açıldı acı hicran ateşinden
İşsiz mühendisle yine yeniden
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir