Haltere ?????

Tüylerimizi ürpertecek yazılar, gerçekte yaşanmış korkunç olaylar, Efsaneler, Metafizik, Komplo Teorileri, Parapsikoloji.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
sifa32
Quick Friend
Quick Friend
Mesajlar: 82
Kayıt: 10-09-2006 19:22

Haltere ?????

Mesaj gönderen sifa32 »

Hayvanların her biri, insanları hayrete düşüren birçok yaratılış özelliklerine sahiptir. Kimileri suda hareket etmelerini sağlayan en ideal şekle (hidrodinamik) sahipken, kimileri de bizim için oldukça yabancı olan duyuları kullanırlar. Bunların birçoğu insanların henüz yeni keşfettikleri özelliklerdir.
Bilim adamları her geçen gün doğada keşfettikleri bu benzersiz yapılar ve sistemler karşısında hayrete düşmekte ve bunları insanlık yararına yeni teknolojiler üretmek için kullanmaktadırlar.

Böceklerdeki Hayranlık Uyandıran Yön Tayin Sistemi

Fransız fizikçi Leon Foucault tarafından 1852 yılında, dünyanın belli bir eksen etrafında döndüğünü ispatlamak için tasarlanan jiroskoplar, günümüzde uzay gemileri, modern arabalar, füzeler, uçaklar, gemiler, uydular gibi gelişmiş teknolojik araçların yönünü tayin etmede ve korumada kullanılmaktadırlar. Rotor denen dönen bir çember ve destek sisteminden oluşan jiroskoplar, rotorun ekseninin serbest şekilde dönebilmesi için hareketli çemberlere bağlıdır. Rotor bir defa döndürüldüğünde, dönme yönünü değiştirmeye karşı direnç gösterirler. Böylece jiroskobun bulunduğu ortamın yönü değişse bile çemberin dönme ekseninin yönü değişmez. Jiroskoplar bu özellikleri ile hareketli araçların ayrılmaz parçaları haline gelmişlerdir.
Jiroskoplar Newton fiziğinin incelikli özellikleri kullanılarak son derece zekice tasarlanmış aletlerdir. Böyle bir aletin bir amaca yönelik olarak kullanılabilmesi için pek çok küçük parçanın dahiyane bir biçimde bir araya getirilmesi gerekmektedir. Ancak bilim adamlarının 19. yüzyılda bulduğu bu alet yüz milyonlarca yıldan beri böcekler tarafından kullanılmaktadır.

Haltereler: Böceklerin Yön Belirleme Organları

Yüce Allah'ın böceklerin yönlerini bulmak için yarattığı biyolojik jiroskobun adı halteredir. İnce bir çubuk ve ucundaki top şeklindeki yapıdan oluşan haltereler tıpkı jiroskoplar gibi dönen çember şeklinde çalışırlar. Böcek, uçarken yönünü değiştirdiği zaman haltere tıpkı jiroskop gibi yön tayinini yapmak için titreşim düzlemini korumaya çalışır, bu sırada bir kuvvet meydana gelir. Bu kuvvet halterenin vücuda bağlandığı yerde mekanik reseptörler tarafından algılanır. Bu bilgi hayvanın beynine gönderilerek denge ve yön tayini yapılmış olur.
Böcek için hayati öneme sahip olan haltere, böceğin görüşü tamamen kapatılsa bile hayvanın yine de kolay bir biçimde yönünü bulmasını sağlar. Ancak halterenin çalışmasının engellendiği durumlarda hayvan hızlı bir şekilde yere çakılmıştır.
Bu durum evrim teorisi için tam bir açmazdır. Çünkü uçmak için sadece kanatların olması yeterli değildir. Aynı zamanda yön tayinine yarayan ve böceğin uçuş sırasında dengede kalmasını sağlayan halterelere gereksinim vardır. Bu durum evrimcilerin iddia ettiği gibi canlının aşama aşama gelişemeyeceğini bir kez daha kanıtlamıştır. Çünkü bu durumda uçamayan veya haltere sistemi olmayan böceklerin evrimcilerin ileri sürdüğü teoriye göre elenmesi gerekirdi. Ancak böyle olmaz çünkü Allah, böcekleri jiroskop sistemine sahip haltereleri ve kanatları ile birlikte eksiksiz olarak yaratmıştır.
BİRGÜN HERKESİN FİŞİ ÇEKİLECEK ! http://www.canliyayin.org/yayin150.php?id=tv http://www.evrenvebilim.com/
Cevapla

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir