İtiraf mı iftira mı?

Futbol hakkında tüm konular.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
yokki
Fast Friend
Fast Friend
Mesajlar: 116
Kayıt: 25-07-2006 11:55

İtiraf mı iftira mı?

Mesaj gönderen yokki »

Bir dönem Fenerbahçe ile iyi ilişkileri olduğunu iddia eden Cihan Oskay, sarı-lacivertlilerin 2000-01 sezonunun son haftasında Trabzonspor ve Samsunspor’a para gönderdiğini iddia etti.
Bir dönem Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile iyi ilişkileri olduğunu belirten Cihan Oskay isimli şahıs, sarı-lacivertlilerin şampiyon olduğu 2000-01 sezonunun son haftasında Fenerbahçe-Samsunspor maçında Samsunspor’un ilk 11’ine müdahalede bulunduklarını, Galatasaray-Trabzonspor maçı için ise bordo-mavililere teşvik primi götürdüğünü iddia etti.

Fenerbahçe'nin şampiyonluğu elde ettiği 2000-2001 sezonunda, sarı-lacivertli takımın son haftada Samsunspor ile oynadığı maç ve şampiyonluğun bir diğer adayı Galatasaray'ın kendi evinde Trabzonspor ile oynadığı karşılaşmalar için günlerce konuşulacak iddialar ortaya atıldı.

STAR TV’de yayınlanan Telegol programına konuk olan ve Fenerbahçe Kulübü ile ilişkileri olduğunu iddia eden Cihan Oskay, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın kendisi vasıtasıyla bordo-mavili takıma 250 bin dolar teşvik pirimi gönderdiğini iddia etti.

Cihan Oskay teşvik primini iletmek amacıyla dönemin Trabzonspor oyuncusu Oktay Derelioğlu ile konuştuğunu ve The Marmara Oteli’nde Oktay ve Tamer Tuna’nın 603 numaralı odasına giderek 250 bin doları götürdüğünü, çok sayıda Trabzonsporlu futbolcunun içeriye girerek parayı gördüğünü söyledi. Oskay, averaj hesaplarının da yapıldığı şampiyonluk mücadelesinde en kötü 1-0 mağlubiyet için bu parayı teklif ettiğini iddia etti.

Bu iddialar karşısında adı geçen Tamer Tuna ve Oktay Derelioğlu, Cihan Oskay’ı yalanladı. Aynı hafta Fenerbahçe’nin deplasmanda Samsunspor’u 3-1 yendiği maç için de Aziz Yıldırım’ın, eski Orduspor başkanı ve Fenerbahçe kongre üyesi Mustafa Çebi aracılığıyla Samsunspor Teknik Direktörü Yücel Uyar ile temasa geçilip para gönderdiğini iddia eden Oskay'a yanıt, Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu'ndan geldi. Mostoroğlu iddiaların kesinlikle gerçeği yarsıtmadığını belirtirken, en kısa zamanda Cihan Oskay ile mahkemede karşı karşıya gealeceklerini söyledi.

Yaşanan tüm bu gelişmeler karşısında Tff Başkanvekili Kemal Kapulloğlu, bu iddiaları Futbol Federasyonu Hukuk Kurulu’nun incelemeye aldığını ve kararı bu inceleme sonunda verceklerin açıkladı.

Cihan Oskay’ın Telegol programında bulunduğu iddialar sonrası bir grup Fenerbahçe taraftarı, programın yapıldığı kanalın önüne giderek Cihan Oskay aleyhinde tezahüratta bulundu.

FEDERASYON İNCELEME BAŞLATTI
Futbol Federasyonu, Fenerbahçe'nin Samsunspor'a şike, Trabzonspor'a da teşvik primi verdiği iddiaları üzerine inceleme başlattı.

STAR Televizyonu tarafından yapılan program sonrasında açıklamada bulunan Futbol Federasyonu Başkanvekili Kemal Kapulluoğlu, programın kasetini ve tarafların iddialarını dinlemek için inceleme başlattıklarını ve konunun bu inceleme kurulunda görüşüldükten sonra Futbol Federasyonu Yönetim Kuruluna geleceğini söyledi.

Kapulluoğlu, konu ile ilgili kararın yönetim kuruluna ait olduğunu sözlerine ekledi.

kaynak:ntv.com
Kullanıcı avatarı
Zeko
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
Mesajlar: 1356
Kayıt: 04-11-2006 14:45
Konum: tek taraflı yolun ortasından

Mesaj gönderen Zeko »

ulan şu futbolu ne hale getirdiler hertaraf şike bir Fenerbahçeli olarak teşekkür ediyorum paylaşım için
[i][b]Tek cümlelik bir nokta değilim...[/b][/i]
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir