Dünyanın en büyük dijital girişimci grubu Intel şirketi, yeni Dual-Core Xeon Processor 5100 işlemcisini piyasaya sürdü. San Francisco'da şirketin Başkan Yardımcısı Tom Kilroy tarafından basına tanıtılan işlemci, bundan önceki işlemcilerden iki kat daha hızlı ve yüzde 40 daha az enerji harcıyor. Yeni işlemci, 209-851 dolar arasında satılacak.
Kabul etmek lazım bu kadar hızlı işlemciler çoğumuzun işine yaramaz. Daha henüz 64 bit teknolojisi bile tam anlamıyla kullanılmıyorken bir anne baba çocuğuna hediye olarak dual core pc alıyor o çocuk bu hızdan tam olarak faydalanabiliyor mu? Eğer oyun anlamındaysa evet ama diğer işlemci gücü gerektiren program vs. zerzevat için hayır. Biraz gereksiz bir ilerleme mi var ne?
Ey Aşk! Üzülerek söylüyorum ki; Bu insanlar seni haketmiyor...
Eternity yazdı:Dünyanın en büyük dijital girişimci grubu Intel şirketi, yeni Dual-Core Xeon Processor 5100 işlemcisini piyasaya sürdü. San Francisco'da şirketin Başkan Yardımcısı Tom Kilroy tarafından basına tanıtılan işlemci, bundan önceki işlemcilerden iki kat daha hızlı ve yüzde 40 daha az enerji harcıyor. Yeni işlemci, 209-851 dolar arasında satılacak.
Akşam
İşlemciler güzel hoşta sen bunu aldıgında bide buna uygun bi anakart alıcaksın....Eger cok paran warsa alabılırsın ben onun yerine daha yararlı bişe almanızı tavsiye ederim....
Gereksiz bir ilerleme olarak düşünmemek lazım, şuan en büyük problem işletim sistemleri ve programlar, oyunlar haricinde şuan donanımların ihtiyacını karşılamak şöyle dursun basit bir kullanıcının bile ihtiyaçlarını karşılamaktan çok uzak işletim sistemlerine ve programlara sahibiz Tabi komut yazmak zorunuza gitmiyorsa bir alternatifiniz var
Yok Linux'u kastettimiştim aslında Bu arada haber şuan bile eski bir haber oldu birkaç gün önce Intel ilk 4 çekirdekli sunucu işlemcisi olma ünvanını kazanan Xeon 5300 serisini piyasaya sürdü yukarıda 2 çekirdek ışık hızı diye bahsederken birkaç ay içinde 4 çekirdekli piyasaya çıktı evet gerçekten bu işlemcilere yetişmek için ışık hızında olmak lazım galiba artık ::