Sağlık Bakanlığı'nın hazırladığı "Sağlıklı Beslenme ve Gıda İsrafı" raporu, Türkiye'de ekmek israfının ulaştığı vahim boyutları ortaya koyuyor. Türkiye'de her gün yaklaşık 12 milyon ekmek ve 2,6 milyon YTL çöpe atılıyor. Sağlık Bakanlığı’nın hazırladığı rapora göre, ekmek israfının ekonomiye yıllık kaybı 700 milyon doları bulurken gelir düzeyi arttıkça israf da artıyor.
Rapora göre, Türkiye'de her yıl yaklaşık 44 milyar adet ekmek üretilirken, bunların yüzde 16'sı evlerde olmak üzere yaklaşık 40 milyarı tüketiliyor, 4 milyarı ise israf ediliyor.
Türk halkı her yıl ekmeğe 7 milyar dolar ödüyor. İsraf edilen ekonomiye zararı ise yıllık 700 milyon doları buluyor. 3 büyük ilde günlük ekmek israfı da 75 bin YTL'yi buluyor.