Eleştiri ye Objektif/Duygusal Tepki Seçimi

Paylaşmak istediğiniz aklınıza gelen konular, olaylar..
Kullanıcı avatarı
unlegality
Quick Friend
Quick Friend

Eleştiri ye Objektif/Duygusal Tepki Seçimi

Mesaj gönderen unlegality »

Yaklaşık 1 haftadır açtığım bir konuya seçtiğim sert başlığın ve sert üslubun karşılığında aldığım bazen düzeysiz , bazen olgun ,bazen anlamsız , bazen haklı tepkilere cevap vermek forum da geçen tüm zamanımı aldı .
Özellikle (hepsi değil) yaşı daha küçük arkadaşlar uzaktı olgunluktan ,gösterdikleri tepki ile , öyle ki aldığım bazı tepkiler şu sözü hatırlattı
"söylediğinize katılmıyorum ama bunu söyleme hakkınızı ölene kadar savunacağım" Voltaire
Karşınızdaki kişinin sevmeyebilirsiniz söylediklerini , katılmak zorunluluğuda yoktur , ama bunu her daim söyleme hakkı vardır (Hakaret olmadığı müddetçe) .

Bundan 7-8 sene önceydi yanlış değilsem NTV de TranswolrdSport programında bir Kore li tüm dünyayı bisikletle gezmiş ve onunla röportaj yapılıyordu . Spiker ona enterasan bir anısını sordu , o da İzmit te bir Tren istasyonunda gecelemek için durduğu bir akşamı anlattı . Tren istasyonunda ki insanlar bu adamın nereli olduğu konusunda fikirlerini söylüyorlarmış :
- 2 kişi benim nereli olduğum konusunda tartışmaya başladılar , biri Çinli , diğeri Japon diyordu . Derken bunlar kavga etmeye başladı , ben o istasyondan ayrılırken tüm istasyon kavgaya katılmıştı . Halbu ki bana gelip sorsalardı ben nereli olduğumu söylerdim onlara .

Acaba bazen verdiğimiz tepkileri daha fazla düşünerek versek , yada tepki öncesi sorunu çözmeye çalışsak daha objektif / olgunca olmazmı .
Kullanıcı avatarı
tush
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
İletişim:

Mesaj gönderen tush »

Bu konuda haklısın ama başlık ve mesajların o kadar garipki genelleme yapmak için yanlış sıfatı seçmişsin.Belki Türk olduğumuzdan bu şekilde tepki vermişizdir.Annem derki ''Haklı veya Haksız olman fark etmez.Özür dilemek büyüklüktür''.Şu sıralar bir arkadaşımla kavga ettiğim Türkiye'yi sevmek konusunda canım sıkılmıştı tepkilerim belki bundan dolayı büyümüştür.Seni kıran söylemlerimden dolayı özür diliyor ama beni anladığını düşünüyorum.
http://www.tushsnk.com

http://www.myspace.com/tushsnk
Kullanıcı avatarı
DiLeMmA
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Mesaj gönderen DiLeMmA »

Bazı yanlış anlaşılmalar/anlatımlar oldu elbette.Önemli olan bunun farkına varmak.
Başkaları gitmiş olur, gidince;
Bir sen yakınsın, uzakta kalınca..
Kullanıcı avatarı
unlegality
Quick Friend
Quick Friend

Mesaj gönderen unlegality »

Önemli değil tabi ki hatalar anlaşıldıktan ve insanlar olgunluklarını gösterdikten sonra , ama hataların anlaşılmasında gösterdiğimiz olgunluğu neden eleştiriye veya farklı düşünceye saygı da da göstererek çatışmaların önüne geçemiyoruz . Tepkilerimiz de gösterdiğimiz duygusallık göçebe-köylü zamanlarımızdan kalma bir tepki mi ? yoksa Akdeniz liliğimizle gelen bir tez canlılıkmıdır?? bilemiyorum ama topluluk olarak bizlerin zararını çektiği kesin .
Bir zamanlar belki duygusal , belki anlamsız , belki çağına göre oldukça anlamlı olan ama bugün ; sürdüğümüz ve mezarını geri getirmek için uğraştığımız yazarların , düşünürlerin o zaman karşılaştıkları tepkilerin bir benzerlerinin bazı yazarlarımızın Nobel aldığı bu dönemde halen gösterilmesinden hiç mi rahatsızlık duymuyoruz... ????
Tepki göstermemiz gereken darbeciler her tarafta ellerini sallaya sallaya dolaşıp , yaptıkları resimler ile haber olurken , neden Nobel alan bir yazar ülkesine gelmekten çekinsin . Bu ikinci adam birinci den daha mı fazla zarar verdi ülkesine yada birincisi daha mı faydalıydı da ufkumuzu genişletti????????