Ferrasini Satan Bilge'yi okudum Glfm. O da yine bir bireysel gelişim kitabı tabi ki. Kitap hakkındaki görüşler çok göreceli. Yani bazıları çok gereksiz görürken bazıları kesinlikle okunması gerektiğini söylüyor.Nefertiti sana birşey sormak istiyorum, Ferrasini Satan Bilge kitabını okudun mu? Benim ilgimi çekmemişti ama Sen Ölünce Kim Ağlar? kitabında bayağı yer verilmiş Ferrarisini Satan Bilge'ye. Ben de konusu hakkında bir bilgi sahibi olmadığımdan okuduysan bana önerir misin? Amacım okuyan birinden yorumu duymaktır, bu yüzden senden böyle birşey istedim
Tabi aranızda okuyan varsa siz de yazın lütfen.
Nefertiti yazdı:Ferrasini Satan Bilge'yi okudum Glfm. O da yine bir bireysel gelişim kitabı tabi ki. Kitap hakkındaki görüşler çok göreceli. Yani bazıları çok gereksiz görürken bazıları kesinlikle okunması gerektiğini söylüyor.Nefertiti sana birşey sormak istiyorum, Ferrasini Satan Bilge kitabını okudun mu? Benim ilgimi çekmemişti ama Sen Ölünce Kim Ağlar? kitabında bayağı yer verilmiş Ferrarisini Satan Bilge'ye. Ben de konusu hakkında bir bilgi sahibi olmadığımdan okuduysan bana önerir misin? Amacım okuyan birinden yorumu duymaktır, bu yüzden senden böyle birşey istedim
Tabi aranızda okuyan varsa siz de yazın lütfen.
Kitapta daha mutlu ve huzurlu bir yaşam için neler yapılması gerektiği anlatılıyor. Ama şunu yap bunu yap gibi sana direktifler vermiyor direkt olarak. Kitabın bir kahramanı var ve o Bilge bunları ona anlatıyor. Hikayeleştirilmiş şekilde yani.
Çok ünlü ve zengin bir avukatken, geçirdiği bir kalp krizi sonucu hayatın pamuk ipliğine bağlı olduğunu ve paranın bazı durumlarda hiçbirşey yapamadığını kavrayıp, herşeyini satıp Hindistana bir yolculuğa çıkan bir adam bu Ferrarisini satan bilge. Ve bir şekilde kahramanımızla karşılaşıyorlar. Bilge ortadan kaybolduğu zamankinden çok daha dinç ve genç görünümlü, çok güçlü bir yaşam kaynağı taşıyor gibi dönüyor geriye. Kahraman da bunu öğrenmek istiyor. Bilge de ne yapması gerektiğini öğretiyor ona. Ama bir şartla "o da diğer insanlara anlatacak". Çünkü o Bilge de bunu Hindistandaki bilgelerden bu şartla öğrenmiş. Böylece herkesin yararlanmasını sağlamak istiyorlar.
Anlatmak çok da açıklayıcı olmuyor görüldüğü üzere GlfmKonu aşağı yukarı bu şekilde. Ve yapılması gerekenler de adım adım yazılmış kitapta. Ferrarisini Satan Bilge "Koza Kelebeği Bilmez" adlı kitapta da karşımıza çıkıyor, yine bir adama sırlarını anlatıyor
Okumak birşey kaybettirmez tabi ki ama kazandırıp kazandırmayacağı da okuyana bağlı diyebilirim
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir