Kadavralardan oluşan sergi açıldı...

Konserler, kültürel ve sanatsal etkinlikler.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
Alamut
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
Mesajlar: 1694
Kayıt: 16-09-2003 17:07
Konum: İstanbul
İletişim:

Kadavralardan oluşan sergi açıldı...

Mesaj gönderen Alamut »

ResimABD’nin Los Angeles kentindeki Kaliforniya Bilim Merkezi, 200 kadavranın sergilendiği çok ilginç bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor.

“Vücut Dünyası: Gerçek İnsan Bedenleriyle Anatomik Sergi” adıyla bugün açılan sergide, en çok ilgiyi çıplak poz verir gibi elini başının arkasına atmış durumda bulunan hamile bir kadının kadavrası çekiyor. Hamile kadının sadece bedeninin değil, aynı zamanda kalbi, bağırsakları ve karnındaki 8 aylık fetüsün de ziyaretçiler tarafından görülmesinin mümkün olduğu belirtiliyor.

Merkezde bulunan 200 kadavranın bu sergi için özel olarak bağışlandığı kaydedilirken, serginin amacının insan vücudundaki iskelet ve kan dolaşımı gibi sistemler hakkında ziyaretçileri bilgilendirmek olduğu ifade ediliyor.
Sergide bulunan 25 kadavranın ise vücutta bulunan sıvıların yerine şeffaf plastik yerleştirilmesi yöntemiyle sergilenmeye hazır hale getirildiği dile getiriliyor.
Bazı kadavraların derisinin yüzülerek kaslarının, bazılarının kemiklerinin ve bazılarının da sinir ve organlarının sergilendiği kaydedilirken, bazılarının ise kanser gibi bazı hastalıklar yüzünden hasar görmüş akciğerleri için sergilendiği belirtiliyor. İlki 1996 yılında Tokyo’da açılan serginin uyandırdığı merak kadar büyük tartışmalara yol açtığına dikkat çekilirken, insan eti ve kemiklerinin şok edici bir şekilde sergilenmesinin bedenin saygınlığının ihlali olduğu savunuluyor.

Kadavraları koruma tekniğinin ve serginin yaratıcısı Alman bilim adamı Gunther von Hagens, serginin tek amacının eğitim ve aydınlanma olduğunu belirtirken, çok sayıda kişi tarafından “Dr. Ölüm” ya da “Frankeştayn” olarak adlandırılıyor. Son 8 yılda Asya ve Avrupa ülkelerinde tura çıkan serginin bugüne kadar 15 milyon kişi tarafından gezildiği belirtilirken, kilisenin karşı çıktığı sergiyi gezenlerden bazılarının özellikle hamile kadın kadavrasının vücudunu zaman zaman battaniye ya da benzer şeylerle kapatmaya teşebbüs ettikleri bildiriliyor.
Serginin açıldığı ülkelerde, bugüne kadar cesetlerinin kadavra olarak bu sergilerde yer almasını isteyen 6 bin kişinin gerekli resmi belgeleri imzaladıkları kaydediliyor.

A.A.
Hani kurşun sıksan geçmez ya geceden...
Kullanıcı avatarı
c|ost
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
Mesajlar: 1375
Kayıt: 06-05-2004 19:03
Konum: nereye...
İletişim:

Mesaj gönderen c|ost »

İştahım kaçtı :|
Kullanıcı avatarı
MARTI
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
Mesajlar: 2223
Kayıt: 21-05-2004 03:43

Mesaj gönderen MARTI »

Ilginc bir sergi. Birkac sene evveli Almanya'da da vardi. Ve dedigin gibi, benim de kanaatimce düsündürücü olan bedenin saygınlığının ihlali olup olmadigi. Cünkü zannimca sergi olmasi baska, bilimsel ögretilerle, bilim icin acilmis olmasi baska..
Kullanıcı avatarı
ComiC
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
Mesajlar: 6250
Kayıt: 18-01-2004 13:00

Mesaj gönderen ComiC »

Merak ettim şimdi. :lol: incelemek lâzım tabii
enjoy the silence..
Kullanıcı avatarı
alaybozan
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
Mesajlar: 1240
Kayıt: 23-05-2004 22:01
Konum: Atlantis'ten

Mesaj gönderen alaybozan »

di mi??
öööğh...
-bak evladım, ölü.
-aaa...
aa, evladım dokunma kadavranın koluna. bak, arkandan kovalar.
ne ise. insanlığa hayırlı uğurlu olsun...
ufo gören masum köylü!! Koçum benim!!
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir