Überseksüel Erkek

Paylaşmak istediğiniz aklınıza gelen konular, olaylar..
Cevapla
TriniTy
Super Friend
Super Friend
Mesajlar: 505
Kayıt: 24-07-2006 17:07

Überseksüel Erkek

Mesaj gönderen TriniTy »

Dünyanın en önemli 5 trend analizcisinden biri olarak kabul edilen, "Metroseksüel" ve "Überseksüel" kavramlarını yaygınlaştıran Marian Salzman,
"The Future of Men" (Erkeklerin Geleceği) adlı kitabında büyük tartışmalar yaratan ve gündeme oturan "überseksüel" kavramınının tanımını yaparak özelliklerine de değiniyor. Marian Salzman, überseksüelleri, kendine güveni olan, erkeksi duruşunu muhafaza eden, zarif ve yaşamın bütün alanlarında kaliteyi önemsemekten taviz vermeyen erkekler olarak nitelendiriyor.

2000'lerde yükselen trend metroseksüelliğin yerini überseksüellik kavramına bıraktığına dikkat çeken Salzman; "Überseksüel erkek, metroseksüelden farklı. Überseksüel erkek kadınları kopyalamıyor, kadınlara hakaret etmiyor, sömürmüyor ve aslında kadın dünyası tarafından tehdit edildiğini düşünmüyor. Kendisini dünyanın merkezi olarak düşünmeyen überseksüel erkekler, nedenler/sonuçlar ve prensiplerle ilgileniyor. Saç modelini geliştirmeye değil, kendisini geliştirmeye önem veriyor" diyor.

Kadınlara karşı saygılı ve "eşitiz" bilinciyle hareket eden, özgüveni tam olan überseksüel erkekler kendilerine ait tarzları ile dikkat çekiyorlar. Ailesine çok önem veren, öte yandan erkek arkadaşlarıyla vakit geçirmekten hoşlanan überseksüeller, kendileri ve erkeklikleri ile barışık, güçlü, maskülen, stil sahibi, çekici erkekleri temsil ediyorlar.

Marian Salzman'ın yaptığı araştırmalar sonucunda oluşturduğu "Türkiye'nin Önde Gelen Überseksüel İsimleri" listesinde Haluk Bilginer, Tarık Akan, Beyaz, Cem Boyner, Rutkay Aziz, Can Dündar, Mustafa Koç, Fatih Terim, Gani Müjde ve Sinan Çetin yer alıyor.

Dünya çapında Jon Stewart, Guy Ritchie, Pierce Brosnan, Ewan McGregor, Barack Obama, George Clooney ve Bill Clinton'ı überseksüel erkeklere örnek gösteren Salzman, dünyanın bir numaralı überseksüeli olarak ise U2 grubunun solisti Bono'yu kabul ediyor.
[img]http://img158.imageshack.us/img158/185/dancinggirloa8.gif[/img]
Kullanıcı avatarı
Eternity
Site Admin
Site Admin
Mesajlar: 2877
Kayıt: 23-06-2003 22:52

Mesaj gönderen Eternity »

fasofiso. insan seksidir überi, biberi, berberi olur mu bu işin.
Kullanıcı avatarı
ComiC
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
Mesajlar: 6250
Kayıt: 18-01-2004 13:00

Mesaj gönderen ComiC »

hadi bakalım ortaya bir metreseksüel atmış tutulmuş bırakmaz artık peşini gelir devamıda sana kaldı..
enjoy the silence..
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir