CeBIT Bilişim Eurasia Tüyap'ta

İnternet üzerindeki güncel haberler, değişiklikler, paylaşımlar.
Cevapla
mavizeybek
Quick Friend
Quick Friend
Mesajlar: 50
Kayıt: 27-08-2006 14:30
Konum: okimato
İletişim:

CeBIT Bilişim Eurasia Tüyap'ta

Mesaj gönderen mavizeybek »

CeBIT Bilişim Eurasia, bugün Tüyap Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi'nde başlıyor.


CeBIT Bilişim Eurasia, özellikle işini bilişim teknolojileri ile geliştirmek isteyen işadamları için bir sinerji ve fırsat ortamı oluşturmak amacıyla Bilişim Zirvesi '06 ve Forum@Bilişim ile birlikte ilk kez aynı çatı altında gerçekleştiriliyor.

Fuar, Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Almanya Aşağı Saksonya Eyaleti Maliye Bakanı Hartmut Möllring ve Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Karamehmet tarafından açılacak.

Üç ana bölüm

Fuar, üç ana bölüm, iki özel teşvikli bölge ile hem katılımcısına hem de ziyaretçisine sayısız fırsatlar sunuyor.

CeBIT Bilişim Eurasia'da bilgi ve iletişim teknolojilerinin farklı kullanımlarına yönelik ürün ve uygulamaları 'İş Dünyası', 'Dijital Yaşam' ve 'Telekomünikasyon' olmak üzere üç ana grup halinde yer alıyor.

Bu bölümlerden İş Dünyası, yalnızca iş adamlarına özel bir alan olarak hizmet veriyor. Bu özel bölüme girebilmek için kartvizitle kayıt yaptırmak gerekirken, diğer bölümler ise tüm ziyaretçilere açık.

19 ülkeden katılım

CeBIT'e bu yıl Amerika, Avrupa, Orta Doğu ve Uzak Doğu gibi dünyanın birçok yerinde bulunan 19 ülkeden katılan firmalarla birlikte yerli ve yabancı 900'ün üzerinde şirketten ziyaretçi bekleniyor.

10 eylüle kadar sürecek ve 26 bin metrekarelik bir alanda düzenlenecek fuarın ana sponsorluğunu Turkcell yapıyor.

İllerin ticaret, sanayi odaları ve organize sanayi bölgeleriyle işbirliği yapılarak gerçekleştirilen ve organizasyonun tüm gideri CeBIT Bilişim Eurasia tarafından karşılanacak proje, Ankara, Adana, Adapazarı/Sakarya, Antalya, Balıkesir, Bursa, Çorlu, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, Gebze, İnegöl, İzmir, İzmit, Kayseri, Konya, Manisa, Mersin/Antakya, Samsun ve Yalova'yı kapsıyor.

Dış Ticaret Müsteşarlığı'nın özel bir organizasyonuyla 14 ülkeden organize ticaret heyetlerini de ağırlayacak fuarda, Türk ekonomisi için stratejik önemi bulunan yazılım şirketleri için Yazılım Sanayicileri Derneği'nin işbirliğiyle özel teşvikli bir bölüm de bulunacak.

Yeni ürün sergileyen standlara özel işaret

Fuarın bu yılki yeni uygulamalarından biri olan 'yeni ürün göstergesi', bu yıl CeBIT Bilişim Eurasia'da en az 350 tane yeni ürünün lanse edileceğini ortaya koydu.

Bu uygulamayla Türkiye pazarında ve fuarda ilk kez sunulacak olan yeni ürünlerin kolaylıkla fark edilmesi hedefleniyor.

Uygulama kapsamında, yeni ürünlerin bulunduğu standların üzerinde yeni ürün göstergesi yer alıyor.

Aynı şekilde şirketlere standlarında yeni ürünlerinin ya da yeni yazılım çözümlerini ilan ettikleri panonun üzerlerine yerleştirecekleri işaret bulanan etiketler verildi.

Fuar planı üzerinde yeni ürün sahibi olan şirket standları yine aynı ikonla işaretleniyor.

Romanya@CeBIT Bilişim Eurasia günü ve onur konuğu

Bu yıl Romanya, CeBIT Bilişim Eurasia'ya özel bir statüde katılıyor ve fuar Romaya @CeBIT Bilişim Eurasia Günü'ne ev sahipliği yapıyor.

CeBIT Bilişim Eurasia'nın ikinci günü olan 6 eylülde gerçekleştirilecek Romanya@CeBIT Bilişim Eurasia programı kapsamında, gün boyunca çeşitli oturum ve paneller düzenleniyor.

Oturum programı, IDG Romanya Genel Müdürü Mihaela Gorodcov'un moderatörlüğünde, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Romanya Bilgi ve İletişim Teknolojileri Bakanı Birinci Danışmanı Daniel Gruia, Romanya Bilgi Teknolojileri ve Telekomünikasyon Derneği (ATIC) Başkanı Prof. Vasile Baltac, TÜTED Başkanı Murat Dikici, YASAD Yönetim Kurulu Üyesi Birol Cabadak ve HİFAŞ Genel Müdürü Şafak Alpay'ın yanı sıra iki ülke iş heyetlerinin katılımıyla gerçekleşiyor.

ForumBilişimde yapılacak 58 oturumda 174 konuşmacı yer alacak. Fuara bu yıl 70 ülkeden toplam 160 bin ziyaretçi bekleniyor.

Ulaşım:

Fuara İETT ile İstanbul'un 7 ana noktasından, 100 yeni otobüsle sürekli karşılıklı seferler yapılacak.

Yurt içi ziyaretçilere Ulusoy'dan, yurt dışı ziyaretçilere de THY'den yüzde 10 indirim uygulanıyor.

http://www.cnnturk.com/BILIM_TEKNOLOJI/ ... rID=226472
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir