DIŞ Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı, Hatay Kültür ve Tanıtım Derneği Genel Başkanı, inşaat firması sahibi İbrahim Güder, 29 Ağustos’ta bagajında çantası bulunan otomobilini Altunizáde’de bir bankanın önüne park etti. Çıkışta otomobilinin ön sağ lastiğinin patladığını fark eden Güder, lastik tamircisine gitmek üzere yola koyuldu ancak otomobilinin jant üzerinde gittiğini fark etti. Güder anahtarını üzerinde bırakarak, otomobilinden indi. Bankadan itibaren kendisini takip ettiğini sandığı hırsız, otomobili kaçırdı. Güder, tuttuğu taksiyle, tek lastiği patlak otomobilini yolda bıraktığı izden takip etti. Patlak lastikle fazla gidemeyen hırsız aracı yol kenarına bırakıp, bagajdaki çantayı alarak kaçtı.
ALBÜMÜ GÖNDERDİ
Otomobiline kavuşan Güder içinde 8 bin doları, banka çek koçanları, digital fotoğraf makinesi, şirket evrakları ile hatıra fotoğraflarının bulunduğu çantasının çalındığını gördü. Güder polise başvurarak şikáyetçi oldu. Ertesi gün, Güder’e bir kargo şirketinden ödemeli paket geldi. Paketten çalınan çanta ve bir mektup çıktı. 8 bin dolar ve 1000 YTL değerindeki fotoğraf makinesi haricinde her şeyi geri gönderen hırsız şöyle diyordu: "Senden çok özür dilerim. Senin yaşadığın hayatı fotoğraflardan gördüm. Çok mutlu bir aile ortamın var. Benim yaşadığım dünyayı görsen bana üzülürsün, ağlarsın. Sadece bağışlamanı dilerim İbrahim Abi."
Hürriyet