Tito' nun müthiş itirafı

İslam dinimiz hakkında sormak istedikleriniz, merak ettikleriniz, paylaşmak istediklerinizi bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
Sonsuz_Nur
Fast Friend
Fast Friend

Tito' nun müthiş itirafı

Mesaj gönderen Sonsuz_Nur »

TİTO'NUN MÜTHİŞ İTİRAFI

Ömrünün 50 yılını komünist ideoloji yolunda harcayan Salih Gökkaya, daha sonra İslâm'la müşerref olarak vefât etmiştir. 'Türkiye Komünist Talebe Teşkilâtı Başkanı' sıfatıyla Yugoslavya Devlet Başkanı Mareşal Tito'nun şeref misafiri olarak Belgrad'a gitmiş ve ömrünün son günlerini geçirmekte olan Tito'yu ziyaret etmiştir.

Josip Broz Tito (d.1892), 1945 yılından ölümüne, 1980’e kadar Yugoslavya’yı yönetmiş, katı ve kapalı bir rejimi sürdüren, yaygın adlandırmayla ‘diktatör’lerden biriydi.

Onu, milyonlara hitap eden o dil ve çenesi düşmüş, eller ve bacakları tam bir değnek hâlini almış, gözleri yaşla dolmuş, dudakları titrer hâlde ve yüzündeki acı ifâdelerle görünce, teselli vermek için demiş ki:

'Efendim ölüm sizi korkutmasın. Belki maddeten aralarından ayrılacaksınız ama, yaptığınız inanılmaz hizmetinizle kalplerde ebediyyen yaşayacaksınız.' Tito, büyük bir pişmanlık içinde şu müthiş itirafta bulunur:

”Yoldaş, ben ölüyorum artık... Ölümün ne derece korkunç bir şey olduğunu size anlatamam. Anlatsam bile sıhhatli ve genç olan sizler, bu yaşta bunu anlayamazsınız. Düşünün; ölmek, yok olmak, toprağa karışmak ve dönmemek üzere gidiş...

İşte bu çıldırtıyor beni. Dostlarımızdan, sevdiklerimizden, ünvan ve makamlardan ayrılmak. Dünyanın güzelliklerini bir daha görememek. Ne korkunç bişey, anlamıyor musunuz?

Yoldaşlarım, sizlere açık bir kalple itirafta bulunmak istiyorum: Ben öldükten sonra, toprak olacaksam, diriliş, ceza veya mükâfat yoksa, benim yaptığım mücadelenin değeri nedir? Söyleyin bana? Ha yoldaşlarımın kalbine gömülecekmişim veya unutulmayacakmışım veya alkışlanacakmışım neye yarar?

Ben mahvolduktan sonra, beni alkışlayanların takdir sesleri, kabirde vücudumu parçalayan yılan ve çıyanları insafa getirir mi? Söyleyin bu gidiş nereye? Bunun izahını Marks, Engels, Lenin yapamıyor.

İtiraf etmek zorundayım. Ben Allah'a, peygambere ve âhirete inanıyorum artık. Dinsizlik bir çâre değil. Düşünün, şu kâinatın bir Yaratıcısı, şu muhteşem sistemin bir kanun koyucusu olmalıdır. Bence ölüm de son olmamalıdır. Mazlum gidenlerle, zâlimce ölenlerin bir hesaplaşma yeri olmalıdır. Hakkını almadan, cezâsını görmeden gidiyorlar. Böyle keşmekeş olamaz. Ben bunu vicdanen hissediyorum.

(Öyle ki, milyonlarca suçsuz insana yaptığımız eza ve zulümler şu anda boğazıma düğümlenmiş bir vaziyette...) Onların ahlarına kulak verecek bir merci olmalı... Yoksa insan teselliyi nereden bulacak? Bunların bir açıklaması olmalı. (Marks bu mevzuda halt işlemiş. uyuşturmuş beynimizi.)

Nedense ölüm kapıya dayanmadan bunu idrak edemiyoruz. Belki de göz kamaştırıcı makamlar buna engel oluyor. Ben bu inançtayım yoldaşlarım, sizler de ne derseniz deyin!”

Halit Ertuğrul; Kendini Arayan Adam (s. 105)

A.MELİK OZAN
ACIDA OLSA DOGRUYU SÖYLEYİNİZ HZ.MUHAMMED (SAV)
لا إله إلا الله محمد رسول الله
Kullanıcı avatarı
B-A-B-A
Fast Friend
Fast Friend
İletişim:

Mesaj gönderen B-A-B-A »

ben bu sene bu kitabı sunmuştum sınıfta tek başıma.mevzu o kadar güzel anlatılmışki 2 günde hem ezberledim hemde anladım.
hemde bi sürü dile çevrilmiş..
[url=http://imageshack.us][img]http://img330.imageshack.us/img330/5133/bbwk5.jpg[/img][/url]
Kullanıcı avatarı
rüya
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Mesaj gönderen rüya »

ellerine saglık kardeş güzel bir paylaşım
kahraman70
New Friend
New Friend

Mesaj gönderen kahraman70 »

nasibi varmış dinsizliği savunurken ALLAH ı bulmuş,darısı müslüman bir ülkede ALLAH ı kaybedenlere.
Kullanıcı avatarı
FaT
Lover of TurkiyeForum
Lover of TurkiyeForum
İletişim:

Mesaj gönderen FaT »

kahraman70 yazdı:nasibi varmış dinsizliği savunurken ALLAH ı bulmuş,darısı müslüman bir ülkede ALLAH ı kaybedenlere.

amin
[size=150][glow=red][b]Ne GiT diyeceğim sana,nede KaL!BeNiM aşkımın benim için atacak bir yüreğe ihtiyacı VaR,ya aç yüreğini büyüsün aşk içinde,yada bulaşma aşka hiçbir ZaMaN....
[/b][/glow][/size]
Kullanıcı avatarı
muratert
Quick Friend
Quick Friend

Mesaj gönderen muratert »

paylaşım için saol
[b]Zafer, zafer benimdir diyebilenin; basari, basaracagim diye baslayanin ve basardim diyebilenindir. [/b]
[url=http://imageshack.us][img]http://img99.imageshack.us/img99/5894/56291363044cf47a2d40c6jd0.jpg[/img][/url]