MSN masaüstü arama motoru çıktı

İnternet üzerindeki güncel haberler, değişiklikler, paylaşımlar.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
vişne
Super Friend
Super Friend
Mesajlar: 575
Kayıt: 25-06-2003 01:25

MSN masaüstü arama motoru çıktı

Mesaj gönderen vişne »

MSN MASAÜSTÜ ARAMA MOTORU
Nihai versiyon kullanıcılara dosyaları, tarih, yazar, gönderici, hacim, konu gibi istedikleri şekilde yeniden tasnifleme olanağı sunuyor. Bu sayede dosya isimlerinin yanısıra kullanıcı e-posta, resim, ofis ve Power Point dosyalarındaki özel içeriğe göre de arama yapacak. Microsoft yetkilileri bu özellik sayesinde kullanıcıların dosyaları birçok unsura göre tasnifleyebileceğini belirtiyor. MSN masaüstü arama ayrıca, resim ve benzeri grafikleri ararken, preview yapılmasına olanak veriyor. PDF dosyaları da metindeki bir sözcüğe göre aranabilecek.

İNTERNET SİTELERİNİN KAYDINI TUTMUYOR
Microsoft ve Yahoo’nun arama motorları, kullanıcının internette ziyeret ettiği sitelerin kaydını tutmazken, Google’ın arama motoru bunu yapıyor. Buna karşılık, Microsoft ve Yahoo, silinen e-posta ve diğer dosyaları geri çıkarırken, Google bunları ayrı bir indekste tutuyor. Microsoft gelecek aylarda yazılıma yeni eklemeler yapacak, bunlar arasında Outlook’ta olduğu gibi aranılan nesnelerin sırayla dizildiği bir satır penceresi bulunuyor. Arama motorunun gelecek aylarda bir de kurumsal versiyonu çıkacak.

MSN GERİDE KALMAK İSTEMİYOR
Masaüstü arama hızla büyüyen bir sektör. Arama motorlarındaki yarışı bu sektöre taşıyan Google ve Yahoo, liderlik için kapışıyorlar. Microsoft da bu yarışa erken dahil olup, internet arama motorlarında olduğu gibi geç girmesi nedeniyle yarışın gerisinde kalmak istemiyor. Microsoft, 2006 sonuna yetiştireceği Longhorn işletim sistemi ile birlikte düşündüğü masaüstü motoru ile kendi kendine yeten bir bilgi işlem evreni yaratmayı hedefliyor.

Microsoft masaüstü arama motoru Windows 2000 ve Windows XP işletim sistemlerinde çalışıyor.
Kullanıcı avatarı
B-A-B-A
Fast Friend
Fast Friend
Mesajlar: 170
Kayıt: 31-07-2006 16:52
Konum: istanbul
İletişim:

Mesaj gönderen B-A-B-A »

google nın ana teması arama sitesi msn geride kalacak bence
[url=http://imageshack.us][img]http://img330.imageshack.us/img330/5133/bbwk5.jpg[/img][/url]
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir